E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble kazançlarını geri verdi---

Ruble kazançlarını geri verdi

Ruble kazançlarını geri verdi
16 Aralık 2014 - 11:47 borsagundem.com

Ruble, Rusya MB'nin faiz artırımı sonrasında kaydettiği son 16 yılın en dik yükselişini koruyamadı

Ruble, Rusya Merkez Bankası'nın para birimini korumak için 1998'den bu yana en sert şekilde faiz artırmasının ardından kaydettiği son 16 yılın en dik yükselişini korumayı başaramadı. Düşüşte gerileyen petrol fiyatlarının Rusya üzerinde etkili olmaya devam edeceği sinyalleri etkili oluyor.

Ruble dolar karşısında yüzde 10.8'e varan kazancı silerek Moskova saati ile 11:42'de yüzde 0.3 aşağıda 64.6320'den işlem görüyor. Rusya MB dün politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 10.5'ten yüzde 17'ye taşıdı. 10 yıl vadeli devlet tahvilinin faizi 2 yüzde puan artarak yüzde 15'i ilk defa aştı. 

Rusya MB Başkanı Elvira Nabiullina, rubledeki zayıflamanın ekonomi üzerindeki etkilerinin yüksek olduğunu söylerken, "Rus şirketleri dış borçlarını ödeme kabiliyetine sahip durumda. Rusya kendi finans imkanları çerçevesinde yaşamayı öğrenmeli" dedi. 

Brent petrolü Londra'da bugün yüzde 1.0 gerileyerek varil başına 60 doların aşağısına geriledi ve 59.90 dolar oldu. Rusya bütçe gelirlerinin yarısına yakınını petrol ve gaz sektöründen elde ederken, zayıflayan ruble Brent'in bu yılki yüzde 46'lık düşü ile dengelenmiş durumda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)