E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten uluslararası haber sitelerine 72 saat süre---

RTÜK'ten uluslararası haber sitelerine 72 saat süre

RTÜK'ten uluslararası haber sitelerine 72 saat süre
09 Şubat 2022 - 13:54 borsagundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK tarafından oy çokluğuyla alınan kararla, Amerika'nın Sesi, DW ve Euronews haber sitesine lisans için 72 saat süre tanındığını belirterek, "Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek.” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uluslararası haber sitelerinin yayın lisansları gündemi ile toplandı. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, toplantıda alınan kararları, sosyal medya paylaşımı ile değerlendirdi.

Taşcı, şunları kaydetti:

“RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararla, amerikaninsesi.com, dw.com/tr ve tr.euronews.com sitelerine lisans için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek.

Ulusal basının ardından sıra, uluslararası haber sitelerinin denetlenmesine ve sesinin kesilmesine geldi. RTÜK’ün ‘sitede video var lisans almalı’ bakışıyla denetlenmeyecek hiçbir haber sitesi kalmaz! Asıl hedef basın özgürlüğü ve çok seslilik. İstenen basın sussun, eleştirmesin.

RTÜK’e internet yayınlarını denetleme yetkisine veren yasa 2019 yılında yürürlüğe girdi. Üç yılın ardından RTÜK’ün aklına yabancı haber sitelerinin gelmesi hayli ilginç. Anlaşılan devamı da gelecek!”

RTÜK'ten TELE 1'e Sedef Kabaş cezası

 

RTÜK'ten 3 kanala ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)