E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRTÜK’ten FOX TV'ye 3 kez yayın durdurma cezası---

RTÜK’ten FOX TV'ye 3 kez yayın durdurma cezası

RTÜK’ten FOX TV'ye 3 kez yayın durdurma cezası
15 Nisan 2020 - 17:10 borsagundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, sunucu Fatih Portakal’ın ifadelerinin "Halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" gerekçesiyle FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugünkü toplantısında FOX TV hakkında hazırlanan uzman raporunu gündemine aldı.

RTÜK, yayıncının ana haber sunucusu Fatih Portakal’ın 30, 31 Mart ve 1 Nisan 2020 tarihlerindeki Koronavirüs gündemiyle ilgili yaptığı yorumları değerlendirdi. 

Kurul, Fatih Portakal’ın "toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğine" hükmetti.

FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım cezası

İfadelerin tarafsızlığa aykırı bir şekilde halkın birlik ve beraberliğinin sağlanmasına zarar verici nitelikte olduğu kanaatine varan RTÜK, 6112 sayılı Kanun’un 8/1/b maddesinde yer alan “Yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmü kapsamında FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verilmesine karar verdi.

RTÜK Kanunu’na göre, FOX TV'nin aynı ihlali tekrarlaması halinde yayın lisansının iptaline karar verilebiliyor.

RTÜK, ayrıca, "İlker Karagöz İle Çalar Saat" programındaki gerçeklikle ilgisi olmayan "ekmek kuyruğunda kavga" haberi nedeniyle FOX TV’ye yine üst limitten idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

RTÜK, TELE 1 ve HALK TV’ye de ceza verdi

RTÜK Üst Kurulu, TELE 1 hakkında hazırlanan raporu da görüştü. "Gün Başlıyor" isimli programda Can Ataklı’nın "niye herkes şehit? Yani kime şey yapıyorsan o şehit. Herkesin şehidi de kendine oluyor herkesin teröristi de kendine" şeklindeki ifadeleri, Üst Kurulda toplumun milli ve manevi değerlerine saygısızlık olarak değerlendirilerek TELE 1’e üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezasına karar verildi.

Kurul, HALK TV’de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" isimli programda yayın konuğu Ali Demirsoy’un dile getirdiği bazı sözlerin, insan onurunu zedeleyen ifadeler olduğuna karar vererekyayıncı kuruluşa idari yaptırım uyguladı. Konuk Demirsoy canlı yayında, " oradaki 50-60 kişiyi ya bir adaya götürür tecrit ederdim ya da ben biyolog olmam nedeniyle beni kınamayın, ya da öldürürdüm. Siz orada 50 kişiyi itlaf etmiş olsaydınız bugün bir milyon adamın ölümünü engellemiş olurdunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergn15 Nisan 2020 23:48

    Bu memlekette Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar...Şekil A da görüleceği üzere...İsmi Adaletle başlayan parti ama !!!

  • Emre2815 Nisan 2020 23:26

    Solcular sözde abd karşıtıdır ama bu kanal abd kanalı Erdoğan düşmanlığından abd yalakasıda olacaklar. Daha önce iranla savaşırsak iranı tutarım diyen eren erdem , suriyede esedle savaşırsak esedi destekleriz diyen nedense hep aynı avane. Fox ' un açılmasına kim neden izin verdi oda ayrı konu ?

  • Vatandaş15 Nisan 2020 23:43

    Atv seyrederek kendini mutlu gören troller...!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Nisan 2020 21:47

    kapatın kanalı kökünden hal olsun.bu kanal abd kanalı bize rahmet okuyacak değil ya .bizi yıkmak, ülkeyi kaos kriz, kargasa yapacak tabiki.

  • Vatanım15 Nisan 2020 20:51

    Şimd kendı kendıne konuş dur akılsız

  • BİR DOST15 Nisan 2020 20:36

    Maaşlı Angus arkadaşlar her şeyi kötülerken ne tesadüf ki ırklarının kanalını ve aynı cinsteki arkadaşı  güzelliyorlar.  

  • TT15 Nisan 2020 19:02

    Sn rtük üyeleri elbet bir gün talimatla hareket ettiğiniz ve meşgul ettiğiniz o koltukları terk edeceksiniz ve işte o zaman aynaya bakıp vicdanınızla hesaplaşacaksınız.

  • ALi ÖZDEMİR15 Nisan 2020 18:51

    Sizi eleştirenleri el üstünde tutacağınıza ceza kesiyorsunuz... Yönetimin gelişip hatalarını görebilmesinin en önemli yollarından biri onu eleştiren basın ve medyaya kulak vermesidir. Ülkemde böyle adaletsizlikler gördükçe gerçekten çok sinirleniyorum...

  • Hırrım15 Nisan 2020 23:19

    Bura böyle başka kapıya hade naşşşş

  • Hayyam15 Nisan 2020 18:41

    Gerçekleri göstermiyceksin.Bak hacıyatmaz kanallara ülke güllük gülüstanlık.dünya bizi kıskanıyor.iban numarası halis duygular herşeyin sorumlusu chp  falan filan haber yapın.

  • Yavuz kunluk15 Nisan 2020 18:32

    Fatih portakal ha tam bir vatansever tam tersi krizden beslenen bir....

  • Günaydın 15 Nisan 2020 18:32

    Bu ülkede ismi adalet ile başlayan partinin iktidarında adalet beklemek hayal oldu .

  • SIRADAN BİRİ15 Nisan 2020 17:54

    gerçekler sizi neden bu kadar korkutuyor? Şunu çok iyi bilin ki bu gün vıcık vıcık ağızlarından salyalar akarak saraya övgüler düzen sözde gazeteciler yarın siz iktidardan gittiğinizde etrafınızda olmayacaklar. çünkü siz kendinize bir yalan dünyası kurmuş ve duyularınızı gerçeklere kapatmışsınız, bu yüzden gerçekler size çok acı gelecektir.

  • mzd15 Nisan 2020 17:40

    arkadaş dolar 6.90 ı geçmiş,fakirleşip devalüe oluyoz,imdat valla,neyi bekliyoruz,anlamadım....

  • nerede adalet15 Nisan 2020 17:28

    atv, ahaber, tv24 , akit tv ye de verilir mi buna benzer cezalar... hiç sanmıyorum

  • Hasan15 Nisan 2020 17:27

    RTUK kendini hakim yerine koymaya başladı galiba. Hapis cezası da versin tam olsun.

  • GERÇEK15 Nisan 2020 17:21

    asıl sizin yaptığınız halkı kin ve nefrete sürüklemiştir, fatih  Portakal haberciliğinin gereği olarak halka doğruları söylemekle yükümlü ve görevini layıkı ile yapıyor, başkaları gibi saray yalakalığı yapmadığı için cezalandırılıyor, halk bunun farkındadır. Kin ve nefreti  kimin pompaladığını gayet iyi biliyoruz.