E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRoubini korkuttu---

Roubini korkuttu

Roubini korkuttu
04 Eylül 2013 - 07:25 borsagundem.com

Kriz kahini lakabıyla tanınan ekonomist Roubini, bu sonbaharın "bilinen bilinmezler" ile dolu olduğunu söyledi

Roubini Global Economics'in yönetim kurulu başkanı ve New York Üniversitesi profesörlerinden Nouriel Roubini, bu sonbaharın, küresel ekonomiyi "çalkantılı bir toparlanmaya" itebilecek "bilinen bilinmezler" ile dolu olduğunu ileri sürdü.
Politika hata ve kazaları da eklenince risklerin bir hayli yüksek olduğuna dikkat çeken Roubini, "bilinen bilinmez" olarak nitelediklerini, "Fed'in QE'yi azaltması, Fed'in şu anki başkanı Ben Bernanke'nin yerine gelecek kişiyi seçmesi ve ABD'deki borç tavanı tartışmalarından kaynaklanabilecek hükümetin kapatılması" şeklinde saydı.
Roubini, yatırımcıların ABD'nin ulusal politikalarının işlevsizliğini azımsadığının söyleyerek, "Cumhuriyetçi Parti'nin büyük çoğunluğunun hükümet harcamaları konusundaki cihadçı yaklaşımına bakıldığında, bu sonbaharda mali bir patlama olması gözardı edilemeyecek bir seçenek" yorumundu bulundu.
Belirsizliklerin, denizaşırı ülkelere de uzandığını anlatan Roubini, Euro Bölgesi'ndeki anemik toparlanmanın risk altında olduğunu, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın faizlerdeki artışı önleyemeyebileceğini, İtalya ve Yunanistan'da hükümetlerin çökebileceğini ve İspanya ve Portekiz'de de siyasi gerilimlerin tırmanabileceğini söyledi.
Roubini, Japonya'da da büyümeyi desteklemek için yapısal reformlar ve liberalizasyonun nasıl uygulanacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)