E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRosengren: Fed'in zamana ihtiyacı var---

Rosengren: Fed'in zamana ihtiyacı var

Rosengren: Fed'in zamana ihtiyacı var
05 Mart 2019 - 15:48 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren: Fed'in ABD ekonomisine ilişkin net bir görüş için zamana ihtiyacı var

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in ABD ekonomisine ilişkin net bir okuma yapmasının "birkaç toplantı" sürebileceğini ifade ederek, Fed'in faiz artırımlarına verdiği aranın bir süre daha devam edebileceği konusunda en net sinyallerden birini verdi.

Ekonominin daha fazla faiz artırımı olmadığı takdinde aşırı ısınabileceği yönünde önceden var olan endişelerin şu anda "daha az acil" göründüğünü belirten Rosengren, 2018'in son çeyreğinde piyasalarda yaşanan keskin dalgalanmaların finansal istikrar ristlerini yatıştırdığını savundu.
FOMC'nin bu yıl oy verme hakkına sahip üyelerinden biri olan Rosengren, Boston'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Fed politika yapıcılarının risklerin gerçekleşip gerçekleşmediğini ve ekonominin geçen yılla karşılaştırıldığında he kadar yavaşlayacağı konusunda net bir okuma yapmaları birkaç FOMC toplantısı sürebilir" dedi.

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2'nin üzerinde büyümesini bekleyen Rosengren, enflasyonun da Fed'in yüzde 2 hedefine yakın olacağını belirtti. Ancak borçlanma piyasaları ve yabancı hisse senetlerinin hala yüksek riski fiyatladıklarını ifade eden Rosengren, bunların ekonominin önünde hangi risklerin olduğu konusunda belirsiz mesajlar göndermekte olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)