E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRomanya Kervan’ı yola çıktı---

Romanya Kervan’ı yola çıktı

Romanya Kervan’ı yola çıktı
16 Mayıs 2016 - 05:45 borsagundem.com

Avrupa ülkelerinde 5 yıl içinde yüzde 100 büyüme ve sektörde ilk 3'e girmeyi hedefleyen Kervan Gıda Romanya'yı stratejik üs olarak belirledi

Türkiye’nin önde gelen yumuşak şeker üreticisi ve ihracatçılarından Kervan Gıda, Avrupa pazarlarına yönelik belirlediği ‘5 yıl içerisinde yüzde 100 büyüme ve sektörünün lider ilk 3 şirketi arasında yer alma’ hedefinde Romanya’yı stratejik ülke olarak belirledi.

85 ülkeye ihracat yapan Kervan Gıda, yeni dönemde Avrupa başta olmak üzere odaklandığı yurtdışı pazarlarda modern kanallarda büyüyerek marka bilinilirliğini artırmayı ve pazarın lider üç yumuşak şekerleme firması arasında yer almayı hedefliyor.

Romanya’nın avantajlarını sıralarken AB üyeliğinin yanı sıra yatırım ve dağıtım maliyetlerinin düşük olmasını gösteren Kervan Gıda Pazarlama Grup Başkanı Bihter Koçum, “Ülkenin coğrafi olarak Türkiye’ye olan yakınlığı da bizim için oldukça büyük önem taşıyor. Dünyanın en olgun pazarı olarak görünen Avrupa’ya açılmak için Romanya çok doğru bir bölge. Markalaşmaya yönelik pilot çalışmaları burada daha uygun maliyetlerle yapabiliyoruz. Bu hamle, Avrupa’daki tüm perakendecilere kendi markamızı tanıtmak için iyi bir fırsat yarattı” dedi.

Şirket, Romanya’daki cirosunu 2016 yılı sonunda 3 milyon dolar, 4 yıl içindeyse 8 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Gelecek yıl içinse pazar payını yüzde 20’ye yükseltmeyi hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)