E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaReuters'a göre Murat Uysal düşük faiz yanlısı---

Reuters'a göre Murat Uysal düşük faiz yanlısı

Reuters'a göre Murat Uysal düşük faiz yanlısı
08 Temmuz 2019 - 05:47 borsagundem.com

Reuters, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Uysal'ın düşük faiz yanlısı olduğunu yazdı

Türkiye Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Murat Uysal'ın geçmişi ile ilgili olarak ekonomistlerden demeç alan Reuters haber ajansı, Uysal'ın düşük faiz yanlısı yani 'güvercin duruş' taraftarı olduğunu yazdı.

Haberde, yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın, faiz oranlarının masaya geleceği bir sonraki Para Politikası Kurulu toplantısına kadar üç haftası olduğunun da altı çizildi.

Reuters'ın konuştuğu ekonomistler ve bankacılar, 48 yaşındaki Murat Uysal'ın faizler konusundaki düşüncesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olduğunu söylüyor.

İsmini vermeden ajansa konuşan bir Türk bankacı, "Uysal'ın faiz düşürme kararına olumlu baktığını biliyoruz zaten bu yüzden başkanlığa atandı" diyor.

Bankacılık sektöründe yaklaşık 20 yıl görev yapan Murat Uysal, Halkbank ve iştiraklerinde üst düzey görevlerde bulundu.

Merkez Bankası Yeni Başkanı'ndan ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil Yılmaz10 Temmuz 2019 09:22

    Türkiye'deki elitlerin tefecilik yapanların zihniyeti bozuk olan zavallılarin yüksek faizden kazanç sağladıkları için bu zamana kadar her düdüğü çalıyorlardi. Sap döner keser döner, şimdi Merkez Bankası DÖNER. Vay efendim kafana Göre faizi indiremessin miş miş, çıkarırken oluyorda indirirken mi olmuyor Can azim. Hadi tak çantanı koluna herkes kendi yoluna.

  • mehmet yılmaz08 Temmuz 2019 11:09

    TÜRKİYE düşmanı reuters ve içerdeki işbirlikçileri RAHATSIZ olmuş .BAŞKAN ERDOĞAN dünya eksi faize giderken   faizi % 26 lara çıkaran çetinkayayı  görevden alması ÇOK GÜZEL OLDU.

  • Alpertunga08 Temmuz 2019 09:19

    Kafalar farklı.Bu Ülkede krizler bitmez.Zam ,vergiyle ekonomi olmaz.

  • Atakan08 Temmuz 2019 09:17

    Yabancı fonlar yüksek faize geliyor şartlar oluşmadan faizleri düşür piyasada olan likidite sıkışıklığı artar iyice resesyona girer kafana göre faiz düşüremezsin

  • Muhtar08 Temmuz 2019 09:00

    Yaw arkadaş faizin olduğu yerde üretim olmaz, vatandaş parasını faize parketmiş yatırıma yönlendirmiyor. On dönüm bostan yan gel yat Osman .. yok böyle bir dünya. Avrupa’da eksi faiz var.

  • Osman08 Temmuz 2019 07:37

    İktidarla uyumlu olması piyasalar tarafından olumlu karşılanacaktır.Tl varlıklar için pozitif bir gelişme dolar 5.80 ana direnç seviyesi borsa 97 bin güçlü destek konumunda kısa vade 100 bin üzeri seviyeler görülebilir.Enflasyon daki düşüş ve fed in faiz indirimi trendi destekliyor.

  • abdi08 Temmuz 2019 06:50

    pek güvercin gibi durmuyor :)