E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon korkuları, hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor---

Resesyon korkuları, hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor

Resesyon korkuları, hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor
11 Ekim 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Merkez bankalarının agresif faiz artışları ve küresel çaptaki resesyon endişeleri ana risk başlıkları olarak gündemdeki yerini koruyor. IMF Başkanı Georgieva ve Dünya Bankası Başkanı Malpass merkez bankalarının güçlü faiz artırımlarının küresel resesyon riskini artırdığı uyarısında bulunurken, bugün IMF’in ekonomik görünüm raporu piyasaların takibinde olacak. Aynı zamanda bu hafta ABD’de FOMC tutanakları ve enflasyon rakamları risk iştahını şekillendirecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
• 21:35 BoE Başkanı Bailey’in Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

ABD’de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişelerinin yeniden öne çıkması ve gündemdeki resesyon korkuları, küresel risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi ise yükseliş eğilimini sürdürerek dün günü %0,40 oranında değer kazanımıyla 3.582,03 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,58 – 18,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,58’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi yeni haftanın ilk işlem gününde hafif alıcılı ve dalgalı bir seyir kaydetti. Endekste hisse ve sektörel bazlı ayrışmalar etkisini sürdürürken, yaklaşan bilanço sezonuna bağlı olarak ayrışmaların devam edeceğini değerlendiriyoruz. Endeks dün 3.600 seviyesini test ederken, kısa vadede 3.600 üzerinde tutunmanın sağlanması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşımaktadır. 3.600 üzerindeki tutunmalarda 3.650 ve tarihi zirvenin bulunduğu 3.715 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Bununla birlikte yurt dışındaki zayıflamanın sürmesi ve bu durumun endeks üzerinde baskı oluşturması halinde 3.545 seviyesi ile 3.500 – 3.480 bölgesi destek konumunda bulunmaktadır. Bu seviyeler altında fibo düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısmına denk gelen 3.399 seviyesi gündeme gelebilir.

Petrolde dalgalı seyir

 

Bakır, güçlü doların baskısıyla geriledi

 

Dolar güçleniyor

 

Gübre Fabrikaları ve Ege Plastik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)