E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor---

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor

 Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor
18 Nisan 2023 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta gündemdeki yerini korumaya devam eden resesyon kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Kredi koşullarındaki sıkılaşma ve merkez bankalarının faiz artırım kararları küresel ekonomilerdeki yavaşlamanın boyutunu belirleyecektir. Aynı zamanda ABD’de başlayan finansal sonuç dönemi ile şirket kârlılıklarında genel görünüm küresel çapta fiyatlamaları şekillendirecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Orta
• 15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Resesyon kaynaklı endişeler ve merkez bankalarının sıkı duruşlarını korumaya devam edeceklerine yönelik değerlendirmeler son haftalarda küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, piyasalarda dalgalı bir fiyatlama öne çıkıyor. BIST-100 Endeksi ise dün günü %0,66 oranında düşüşle 5.059,35 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,37 – 19,38 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 19,39’lu seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Yurt içinde bayram tatili nedeniyle kısalan haftanın ilk işlem gününde endekste dalgalı bir seyir etkili oldu. Günün ikinci yarısında satış ağırlıklı bir fiyatlama öne çıkarken, işlem hacimlerindeki düşük seyir devam ediyor. Günü 50 günlük basit hareketli ortalaması (5.067) altında kapatan endekste kısa vadede 5.000 puan seviyesi destek olarak öne çıkmaktadır. 5.000 puan altına sarkmalarda 4.950 ve 4.890 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. 5.000 puan altı kapanışların yaşanması ve 4.890 seviyesinin kırılması halinde satışların hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste yeniden toparlanma çabasının gözlenmesi halinde ise 5.100 – 5.140 ve kısa vadede güçlü bir direnç olan 5.200 seviyesi takip edilecektir.

Piyasalar yön arayışında

 

Demir cevheri 1 haftanın zirvesinde

 

Emtialar ayrışıyor, kahve ve kakao ters yöne gidiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)