E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRekabet Kurumu kararları---

Rekabet Kurumu kararları

Rekabet Kurumu kararları
19 Temmuz 2013 - 11:44 borsagundem.com

Rekabet Kurumu'nun birleşme ve devralmalara ilişkin kararları açıklandı

Rekabet Kurulu, Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri AŞ’nin belli oranında hissesinin T.C. Ziraat Bankası AŞ ve Ziraat Finansal Kiralama AŞ’den devralınması işlemine izin verdi.
Kurul kararları Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Kurul, HSBC Bank AŞ ile AIG Sigorta AŞ arasındaki "Münhasır Distribütörlük Sözleşmesi Türkiye" başlıklı sözleşme ile HSBC Bank AŞ ile Allianz Hayat ve Emeklilik AŞ ve Allianz Sigorta AŞ arasındaki "Türkiye İçin Münhasır Acentelik Sözleşmesi"ne bireysel muafiyet tanıdı.
Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın, 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, Doğuş Holding AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar veren Kurul, Penkon Gıda Sanayi AŞ’nin kontrolünün Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.
Rekabet Kurulu, Mitsui & Co., Ltd. tarafından bazı hisselerinin OAO Severstal’den devralınması suretiyle Severstal-SMC-Vsevolozhsk üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemini onaylarken, CLESSIDRA S.G.R. S.P.A.'nın SPIG S.P.A. ve iştiraklerinin tam kontrolünü devralması işlemine izin verdi.
Robert Bosch Gmbh, GS Yuasa International Ltd. ve Mitsubishi Corporation tarafından elektrikli araçlarda kullanılacak lityum-iyon aküler/akü hücreleri, elektrikli akü idare sistemleri ve akü sistemleri alanında faaliyet gösterecek ortak girişim kurulması işlemine izin veren Kurul, Ballroom International CEE Holding GmbH’nin belli oranında hissesinin Ströer Media AG tarafından devralınması işlemini onayladı.
Kurul ayrıca Gildemeister Aktiengesellschaft’ın kontrolünün Mori Seiki Co. Ltd. tarafından devralınmasını, Club Mediterranée ve bağlı şirketlerinin halka açık hisselerinin ihtiyari çağrı yöntemiyle AXA Investment Managers Private Equity SA ile Fosun Luxembourg Holding S.a.r.l. tarafından devralınması suretiyle bu şirketler üzerinde ortak kontrol tesis edilmesini kararlaştırdı.
Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri AŞ’nin belli oranında hissesinin T.C. Ziraat Bankası AŞ ve Ziraat Finansal Kiralama AŞ’den devralınması işlemine izin veren Kurul, Prima Energy Trading LLC ile Akpol İnşaat Mühendislik Proje ve Ticaret AŞ’nin Promak Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’de ortak kontrol tesis etmek yoluyla Enerco Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Avrasya Gaz AŞ’nin ortak kontrolüne dahil olmaları işlemini onayladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)