E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRakka'dan kaçırılan DEAŞ'lıların kimlikleri gizleniyor---

Rakka'dan kaçırılan DEAŞ'lıların kimlikleri gizleniyor

Rakka'dan kaçırılan DEAŞ'lıların kimlikleri gizleniyor
28 Kasım 2017 - 07:19 borsagundem.com

ABD’nin 14 Kasım’da Rakka’dan kamyonlarla kaçırdığı DEAŞ’lı teröristlerin biyometrik verilerini söz verdiği halde Türkiye ile paylaşmadığı ortaya çıktı

Reuters haber ajansı, Suriye’nin Rakka kentinde terör örgütü YPG’nin DEAŞ’tan ele geçirdiği Rakka’dan kamyonlarla v e silahlarıyla birlikte kaçırılan 250 DEAŞ’lı ve ailesinin biyometrik verilerinin alındığını yazdı. ABD’nin terör örgütü ile yaptığı kirli anlaşma gündeme bomba gibi düşmüş ve Ankara’nın da sert tepkisiyle karşılaşmıştı. 14 Kasım’da BBC’nin ortaya çıkardığı terörist örgütler arası anlaşmadan sonra ABD’nin YPG aracılığıyla aldığı retina ve parmak izi gibi bilgileri söz vermesine rağmen Türk yetkililerle hâlâ paylaşmamayı sürdürdüğü anlaşıldı.

BU NASIL İŞBİRLİĞİ?

Reuters’a konuşan iki üst düzey Türk güvenlik yetkili böyle bir veri görmediklerini söylerken, “Eğer ABD ya da koalisyonun DEAŞ’lılarla ilgili verileri varsa ve bunu bizimle paylaşmıyorlarsa terörizmle birlikte nasıl mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı. ABD daha önce teröre karşı ortak mücadele kapsamında bilgi paylaşımı yapılacağına söz vermişti.

AMAÇ KOZ TUTMAK

SETA Strateji Araştırmaları direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın bu noktayı vurgulayarak ABD’nin Suriye’de gizlice desteklediği DEAŞ’ı hâlâ Türkiye’ye karşı bir koz olarak kullanma niyetinde olduğunu belirtti. Yalçın ayrıca örgütle gerçek mücadeleyi Ankara’nın yaptığını ve bırakılan teröristlerin pek çok ülkede ortaya çıkmasının an meselesi olduğunu belirtti.

ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Operasyonları temsilcisi anlaşma sağlanan her örgüt ve grup üyesinin biyometrik olarak takip edildiğini daha önce açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş28 Kasım 2017 08:30

    Bu ne biçim müttefik anlamak olası değil. Türkiye pozisyonlarını artık ABD'nin güvenilmeyeceği üzerine yapmalı. İran, Rusya ve Çin ile ilgili politikaların geliştirilmesi ve hatta Suriye ile bile iyi ilişkiler içerisine girilmeli.