E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRahmi Koç'tan zenginlik tarifi---

Rahmi Koç'tan zenginlik tarifi

Rahmi Koç'tan zenginlik tarifi
15 Haziran 2014 - 19:56 borsagundem.com

Rahmi Koç'tan Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde zenginlik ve fakirlik tarifi...

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç, üniversitenin mezuniyet töreninde gençlere tavsiyelerde bulundu.

Zenginliğin sırrını açıklayan Koç, “Hesabınızı, kitabınızı iyi bilin. Ayağınızı bütçenize göre uzatın. 10 kazınp 1 harcıyorsanız zenginsiniz, 1 milyon kazanıp, 1 milyon harcıyorsanız fakirsiniz demektir. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın” dedi.
 
Koç Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıldönümünde, lisans ve lisansüstü programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerin Mezuniyet Töreni’nde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç, gençlere bir dizi tavsiyelerde bulundu. “Herkesle diyalog kurun, mütevazi olun” diyen Koç, “Tevazuu, hiçbir zaman zarar vermez. Hayalperest olmayın. Bir vizyonunuz olsun, bunu ilüzyona döndürmeyin. Hesabınızı, kitabınızı iyi bilin. Ayağınızı bütçenize göre uzatın. 10 kazanıp 1 harcıyorsanız zenginsiniz, 1 milyon kazanıp, 1 milyon harcıyorsanız fakirsiniz demektir. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın” dedi.
 
300 ÜNİVERSİTE ARASINDA
New York’un üç dönem Belediye Başkanlığını yapmış, medya, finansal yazılım ve veri şirketi Bloomberg’in kurucusu, hayırsever Michael Bloomberg’ün de katıldığı törende konuşan Koç, şunları söyledi: “Koç Üniversitesi 20 yılda dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına girdi. 50 yaşın altındaki üniversiteler arasında ise ilk 50’de yer aldı. Mezun sayıları bu sene 10 bin 662’ye ulaştı. Bu da eğitim gören öğrencilerimizin iki katına tekabül ediyor. Dünyaca ünlü üniversitelerle birlikte çalışmalar yürütüyoruz.”
 
ÇOK FAZLA ÇALIŞMALI
Törende mezunlara seslenen girişimci, Bloomberg LP’nin kurucusu Micheal Bloomberg, şunları söyledi: “İnsanlar bazen bana soruyor; ‘Başarınızın anahtarı nedir?’ Üniversiteden mezun olduğunuz gün bütün kariyerinizi planlamak değil elbette. Yaşam dümdüz ilerlemez, böyle olacağını düşünürseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Enerjinizi, batacağı kesin olan çok uzun vadeli bir projeye bağlamaktansa, kollarınızı sıvayın ve bulabildiğiniz işte çalışmaya başlayın, ne kadar alt seviyede olursa olsun. Tecrübeme dayanarak söylüyorum; başarınızı belirleyecek yegâne etken çok çalışmaktır. İlk işimde her sabah ofise ilk gelen ben olurdum. Böylece işe her zaman erken gelen CEO ile konuşabilme fırsatı yakalardım. İşe erken gidin. Geç saatlere kadar kalın. Ve herkesten çok çalışın. Çünkü ne kadar çok çalışırsanız o kadar fazla fırsat yakalarsınız.”
 
EŞİT KOŞULLARDA EĞİTİM FIRSATI
Koç Üniversitesi 2013-2014 akademik eğitim dönemi birincisi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Mezunu Ekin Seçinti oldu. Törende konuşan Ekin Seçinti, yürüme engelli bir öğrenci olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Örnek bir eğitim ve çalışma kurumu olma hedefini taşıyan üniversitemiz, engelli bireylerin de diğerleriyle eşit koşullarda okuyabileceği, çalışabileceği ve üretebileceğinin Türkiye’deki sembolü oluyor. Atatürk’ün dediği gibi ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ insanlar yetiştiren üniversitemizin, kimseyi dili, inancı, ırkı veya fiziksel durumu nedeniyle engellemediğini ve ayırmadığını gördüm. Bunu bana fark ettirdiğiniz günden bu yana, Koç Üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)