E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den yeni borsa endeksi fikrine yeşil ışık---

Putin'den yeni borsa endeksi fikrine yeşil ışık

Putin'den yeni borsa endeksi fikrine yeşil ışık
06 Mart 2024 - 10:30 borsagundem.com

Rusya lideri Putin, "bizden daha az tahıl üreten ülkelerde borsa endeksi var, bu elbette adil değil, çünkü buradaki fiyatlandırmayı etkiliyor" diyerek yeni bir tahıl borsası kurulması fikrine destek verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin tarımsal sanayi kompleksi temsilcileriyle bir araya geldi. Putin, burada yaptığı değerlendirmede, BRICS çerçevesinde bir tahıl borsası kurulması girişimine sıcak baktığını belirterek, borsa spekülasyonlarının fiyatları ve bunun da tüketicileri etkilediğini ifade etti.

Gazetemru'da yer alan habere göre Vladimir Putin, toplantıda yöneltilen tahıl borsası kurulması teklifi ile ilgili, “Borsaya gelince, tabii ki kesinlikle haklısınız. Tüm bu borsa endeksleri ya Amerika’da ya da Avrupa’da, Paris’te oluşturuluyor. Bilmiyorum, Fransızlar ne kadar tahıl üretiyor? Sanırım bizden daha az. Ve geleneksel olarak borsa endeksi orada oluşturuluyor. Bu elbette adil değil, çünkü buradaki fiyatlandırmayı etkiliyor. Çok iyi bir fikriniz var.” dedi.

Putin, BRICS’te tahıl üreten ve satın alan ülkeler olduğu için bununla ilgilenebileceklerini söyledi.

Konu ile ilgili ayrıca Putin, “Özellikle bu tür faaliyetler spekülatif nitelikte olduğu için, tabii ki sonuç olarak tüketicileri etkiliyor. Ve bu bir sorun. Bu sorunlar tüm hükümetlerin çözmeye çalıştığı sorunlardır. Sizin öneriniz üzerine bu konuyu kesinlikle ortaklarımızla birlikte çözeceğiz.” diye ekledi.

Rus borsasında sert düşüş

 

Rus Borsası’ndan yeni yabancı kararı

 

Moskova Borsası'nda 2 yıl sonra ilk

 

Moskova Borsası’nda işlemler durduruldu

 

Moskova Borsası'nın ticaret hacminde rekor seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)