E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Erdoğan'a taziye telefonu---

Putin'den Erdoğan'a taziye telefonu

Putin'den Erdoğan'a taziye telefonu
09 Şubat 2017 - 18:26 borsagundem.com

El Bab'da Türk askerlerinin bulunduğu binayı Rus uçağı kazaen vurdu, 3 asker şehit oldu 11 asker yaralandı. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulundu.

TSK, El Bab'da Türk askerlerinin bulunduğu binayı Rus uçağının kazaen vurduğunu ve 3 askerin şehit olduğunu 11 askerin ie yaralandığını açıkladı. Açıklamadan kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonla görüştüğü duyuruldu. Rus ajansları, gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Erdoğan ve Putin'in, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı askeri koordinasyonun artırılması konusunda mutabık kaldığınına ilişkin haber geçti.

TS: İNCELEME BAŞLATILDI
TSK'dan olaya ilişkin yapılan açıklamada "Rusya Federasyonu yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir. Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır" denildi.

KREMLİN: TRAJİK OLAY...
Kremlin'den yapılan açıklamada da "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon konuşması yaptı. Vladimir Putin El Bab'da Türk askerlerinin hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayın ardından baş sağlığı diledi" denildi. Dışişileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Rusya Dışişileri Bakanı Lavrov ile görüştüğü öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt Özdemir09 Şubat 2017 23:18

    uçakları düşdüğün de neler yaptılar bize . bizde yapsak ya onlara aynısını ? ne kadar büyük olduğumuzu görsün tüm dünya buyrun fırsat size gösterin ne kadar büyük yere taşıdığınız türkiye yi ...

  • Ayşe Yorulmaz09 Şubat 2017 22:41

    Biz neyin ambargosunu yapacagız şimdi?

  • Cego 09 Şubat 2017 19:44

    Biz alıştık böyle vakalara.alıştıranlar belli

  • Stratejist09 Şubat 2017 19:14

    Aynı zamanda Rusyanın tazminat ödemesi gerekir, aksi taktirde yarında Suriye yanlışlıkla vurur ve taziyelerini bildirir.