E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Ukrayna'yı ikiye bölmek istiyor---

Putin Ukrayna'yı ikiye bölmek istiyor

Putin Ukrayna'yı ikiye bölmek istiyor
03 Mart 2022 - 12:36 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgal sonrası bütün dünya Putin'in bundan sonra izleyeceği stratejiyi merak ediyordu. Rus askerlerinin Herson'u ele geçirmesi ise Putin'in planını gözler önüne serdi.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Telegraph, kapsamlı bir analizle Putin’in cephedeki hamlelerini mercek altına aldı…

Son günlerde Ukrayna’nın farklı noktalarında şiddetini artıran Rusya, Herson kentinin ele geçirildiğini açıklamıştı. Fakat Herson kentinin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten uzmanlar, Rus askerlerinin böylelikle Kiev’e çok daha sert bir şekilde saldırabileceğini duyurdu.

Stratejik bir önemi olan güney şehrinin yönetimi de Rusya’nın bölgeyi ele geçirdiğini doğrularken Putin’in sonraki adımlarının da şekillendiği kaydedildi. Putin’in ordularını Dnieper nehrinden geçirerek Ukrayna’yı ikiye bölmesinin beklendiği belirtilirken orduların hem batıya hem de kuzeye doğru ilerleyerek Kiev’e saldıracakları öne sürüldü.

Öte yandan güneydeki liman kenti Mariupol belediye başkanı Vadym Boichenko da bir açıklama yaptı. Şehirde su ve elektriklerin kesildiğini ve demiryolu bağlantılarının da kapatıldığını açıklayan Boichenko’nun açıklamaları gündem oldu. Putin’in Mariupol halkına klasik kuşatma taktikleri uyguladığı belirtildi.

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan eski bir donanma komutanı olan Chris Parry de, “Batı istihbaratı büyük çaplı bir amfibi operasyonun gerçekleşebileceğini tahmin ediyor” yorumunu yaptı. Parry, herkesin Kiev ya da Harkov’a odaklandığını fakat asıl tehlikenin güneyden geldiğine ve oraya odaklanılması gerektiğini de söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi03 Mart 2022 21:23

    Üçe bölündü zaten. Ruslar kalıcı olmak isterlerse ,sonuçlarına katlanırlar

  • Mucise Reis ;)03 Mart 2022 14:11

    Bence, ben olsam mesela bu durumda kievden  akarsuları birleştirerek kırım hattına doğru akarsulardan sınır oluştururum: hem tarım hem sanayi o su arazılerını kullanır çünku. Sonrasında karadenizi komple kapatırım. karadeniz de çıkacak yeraltı petrol gaz vb., kıyı kaynak hatlarını kullanırım. dunya arazılerı kabul etmese bıle karadenız de hiç bir filo sana kafa tutamaz. o bakımdan putin onca ambargo onca global baskı karşısında halkına bişeler elde ettık demeli. o  bakımdan çok fazla şehir savaşınada girmez hattı sınırı çeker. Yoksa kiev çökse oradakı halk ve anarşi başı boşsuzluk rusyayı omur boyu savaşı getirir. Putin karşısında illaki yönetim devlet düzeni ister. ırak bak, suriye bak, devletsiz başsız olunca hep ateş savaş bomba var. İlk kiev saldırısında purin gelen ambargo yaptırım sonrası hedefını değişti.Askeri kayıplarda var zaten ..Yoksa putin istifaya zorlanır rusya karışır.Ukrayna denizsiz, bozulan sanayi, giden tarım urunu ile kendini toplayamaz artık kolayca.

  • hım03 Mart 2022 19:32

    irak surye  ukrayna gibi olamaz bakmışsın bir gece rusyada yonetim değismiş rus zenginleri bu durumdan pek memnun değil