E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Türkiye'nin kayıpları var---

Putin: Türkiye'nin kayıpları var

Putin: Türkiye'nin kayıpları var
19 Ekim 2018 - 08:59 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Rusya lideri Putin, İdlib Anlaşması uyarınca Türkiye'nin 15 Ekim'e kadar üstlendiği görevleri tamamlamadığını, ama sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösterdiğini, bölgede şartların zor olduğunu söyledikten sonra şu açıklamayı yaptı: "Türk ortaklarımız sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Ama bu kolay iş değil. Hatta bölgeye askeri hastane gönderdiler. Çünkü kayıpları var..."

Valday Tartışma Kulübü kapsamında düzenlenen oturumda, Kulüp yöneticilerinden ve Rusya'nın önde gelen dış politika analisti Fyodor Lukyanov, Putin'e şu soruyu yöneltti:

"Ayın 15'i, Türk tarafınca İdlib'te yapılması gereken faaliyetlerin son tarihi olarak belirlenmişti. Sizce Türkler, yükümlülüklerini yerine getirdiler mi?"

Putin'in cevabı şöyle oldu:

"Hayır, henüz yerine getirmediler. Ama çaba gösteriyorlar. Bunu görüyoruz. Bu bağlamda Türk ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların çaba gösterdiklerini görüyoruz. Ama bu kolay iş değil. Hatta tersine her şey zor. Ama onlar üstlendikleri yükümlülükleri yerine getiriyorlar.

İdlib bölgesinde kurulmasını kararlaştırdığımız 15-20 km'lik derinlikteki o çatışmasızlık bölgesi kuruluyor. Tüm ağır silahlar bölgeden çıkarılmadı. Tüm terörist örgütlerin savaşçıları, IŞİD ve El Nusra Cephesi militanları oradan ayrılmadı. Ama Türk ortaklarımız yükümlülüklerini yerine getirmek için her şeyi yapıyorlar.

Tekrar ediyorum, biz bütün bunları görüyoruz. Hatta onlar (Türkler) bu bölgeye bir askeri hastane gönderdiler. Çünkü kayıpları var. O terörist gruplarla mücadelede epeyce sert ve oldukça etkili biçimde davranıyorlar."(Turkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)