E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Pandemi giderek hafifliyor, birçok ülkeye kıyasla daha iyi durumdayız---

Putin: Pandemi giderek hafifliyor, birçok ülkeye kıyasla daha iyi durumdayız

Putin: Pandemi giderek hafifliyor, birçok ülkeye kıyasla daha iyi durumdayız
28 Ocak 2021 - 17:41 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde pandeminin giderek hafiflediğini, diğer ülkelere kıyasla ölüm oranının genel anlamda tatmin edici olduğunu söyledi.

Hükümetle gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Putin, “Pandemi gerçekten de giderek hafifliyor. Hasta sayısı azalıyor. Tanrıya şükür, son zamanlarda iyileşen kişi sayısı hastalananların sayısını sürekli olarak geçiyor” dedi.

Ölüm oranı bakımından diğer ülkelere kıyasla durumun tatmin edici olduğunu belirten Putin, “Ülkemizde 100 bin kişiden yaklaşık 12’si hasta. Bu oran çoğu Avrupa ülkesine kıyasla 4 kat daha az” ifadelerini kullandı.

‘Salgınla mücadele konusunda gevşemek için erken’
Rusya’da salgınla ilgili alınan tedbirlerin genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini belirten Putin, durumun iyileşmesi nedeniyle gevşemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

Putin, “Vatandaşlara, ekonomiye yardım ederek çok dikkatli davranmalıyız” dedi ve virüse karşı mücadelenin koordinasyonlu bir şekilde sürdürülmesini istedi.

Koronavirüse karşı aşılamada gribe karşı aşılamayla aynı göstergelere ulaşılmalı’
Putin, “Kitlesel aşılama bu yıl 18 Ocak’ta başladı, bu konuda büyük planlarımız var. (Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis) Manturov, endüstrinin üretilen aşı sayısı bakımından belirlenen programın ilerisinde performans gösterdiğini bildirdi. Ancak dediğim gibi, büyük planlarımız var. Griple ilgili aşı kampanyasında yaklaşık 70 milyon kişiyi aşıladık. Rospotrebnadzor Başkanı (Anna) Popova 68 milyon kişi olduğunu söyledi. Koronavirüsle mücadele konusunda da benzer göstergelere ulaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Rus Sputnik V aşısı Türkiye’de üretilecek

 

Putin’in sarayında kumarhane iddiası

 

50 kişilik korona partisine baskın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Ocak 2021 18:26

    Zaten toplumun yaşlı kesimi aşılandımı Bo ortalama %8 ile %12 arasında değişiyor yani bu insanlar aşılandımı ölümler %60 azalıyor buna göre bu yaşlı aşılama maksimum 30 gün içinde bitecek zaten %5 lerde şu an ona göre rusyada şu an bile ölümler azaldı