E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, işgali bitirmek zorunda kalacak---

Putin, işgali bitirmek zorunda kalacak

Putin, işgali bitirmek zorunda kalacak
26 Mart 2022 - 19:30 borsagundem.com

ABD’li emekli komutan Kevin Ryan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna'daki işgalin ilk ayında başlıca askeri hedeflerine ulaşamadığını ve birkaç hafta içinde savaşı bitirmek zorunda kalacağını söyledi.


Bir dönem ABD'nin Rusya'daki savunma ataşesi olarak görev yapan emekli ABD'li komutan Kevin Ryan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda Ukrayna işgalini bitirmek zorunda kalacağını söyledi. ABD haber sitesi Business Insider'a konuşan Ryan, Putin'in işgalin ilk bir ayında başlıca askeri hedeflerine ulaşamadığını, başkent Kiev'i ve diğer büyük kentleri ele geçiremediğini, Rus ekonomisinin Batı'nın yaptırımları nedeniyle çöktüğünü anlattı.

“Putin er ya da geç Ukrayna'daki savaşını sona erdirecek ”

Daha önce Rusya'da ABD'nin savunma ataşesi olarak görev yapan Ryan, “Putin er ya da geç Ukrayna'daki savaşını sona erdirecek ve bu muhtemelen birkaç hafta içinde olacak. Bunu yapmak istemiyor ama başka şansı yok” dedi. Emekli komutan, Rus ordusunun Ukrayna'da kapasitesini tamamen kullandığını, neredeyse tüm askerlerin Ukrayna'ya gönderildiğini ama Moskova'nın savaşta başarı sağlayamadığını savundu.

Rusya'nın Ukrayna'nın tamamını ele geçirmesinin imkansız olduğunu kaydeden Ryan, “Rus yönetimi Ukrayna ordusunun kapasitesini hafife aldı” dedi. Rus ordusunun saldırılarının şiddetlenmesini beklediğini kaydeden Ryan, “Yine de Putin ordusuyla stratejik açıdan daha fazlasını yapamaz” diye konuştu. Eski ABD'li komutan, Putin'in işgali sona erdirse bile Ukrayna'dan istediği tavizleri almadan tüm güçlerini ülkeden geri çekmeyeceğini de vurguladı.

Batılı birçok askeri yetkili, daha önce de Rus ordusunun 24 Şubat'ta başlayan askeri operasyonda ağır kayıplar verdiğini ve birçok yerde Ukrayna güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü belirtmişti.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne göre Ukrayna ordusu son dönemde Rus birliklerini savunma konumuna geçmeye zorladı.

Geoana, Putin'in savaşı kazanamayacağını söyledi

 

Putin, denizaltıları Atlas Okyanusu'na gönderdi

 

Biden'dan Putin'e: Bu 'savaş suçlusu' hesap verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunusgibi28 Mart 2022 00:01

    Rusya oyuna geldi,zaten bu savaş yanlıştı oyunu anlayıp bırakması anlaşması gerekli

  • Durmaz27 Mart 2022 17:51

    Putin başarısız olmak veya kuyruğu kıstırıp dönmek gibi bir seçeneğinin olmadığını biliyor çünkü bu onu ipe götürür veya başka bir şekilde bitirirler işini onun için ÖLMÜŞ EŞEK KURTTAN KORKMAZ,her silahı her yolu kullanacak göreceğiz.

  • BORSACI27 Mart 2022 15:35

    gerçek şuki rusya tarihinde görmedigi darbe yedi toparlanmasıda zor ama allah daha beter etsin mazlum ukrayna halkının allah yardımcısı olsun.

  • Barış 26 Mart 2022 22:54

    Bence Rusya askeri olarak bu zamana kadar kullanacagi tüm gücünün çoğunu kullandı. Ayrıca Rus askerleri de artık moral bozukluğu yaşamaya başlamıştır. Bahar havası geliyor. Ukrayna halkı baharin gelmesi ile birlikte yeniden canlanacak ve ülkesini daha iyi savunacaktır bence. Artık rüzgar Ukrayna tarafına dönmüş gibi görünüyor sanırım. Çoğu uzman da bu görüşleri destekleyici açıklamalar yapıyor. Rusya son ana kadar istediğini almak için bastiracak gibi görünüyor ama çok fazla yapabileceği birşey kalmamış olabilir. Birkaç haftaya savaşın akıbeti belli olabilir. Artık taraflar anlaşma yapsalar ve savaş bitse ne güzel olurdu.

  • azılı solcu26 Mart 2022 20:17

    yiğit lider sayın putin bu savaşın galibidir.er yada geç ukrayna rusyanın olucak.zafer solcuların ve devrimcilerin olucak.herşey güzel olucak.yaşasın solcular ,kahrolsun naziler.

  • İzzet BAŞ27 Mart 2022 20:01

     Adam kılığında korkak, uzaktan ahkam kesme..... Git de senin de  derine ot batsınlar azılı solcular, EŞŞEK CENNETİNDE BERABER BULUŞURSUNUZ...... İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞLARIN  YALAKASI OLMAYA EN İYİ ADAY SENDEN BAŞKASI  OLAMAZ.....

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Mart 2022 21:50

    solcumu kaldı sen hangi mantar kafayı yaşıyorsun.kuzey kore bile kapitalist olmak için dilekçe vermiş iken.

  • Vatandaş26 Mart 2022 19:57

    İşgal bitse de Putin yakalanıp asılmalı..Bir avuç toprak için milyonlarca insanı yerinden eden,binlerce insanın ölümüne sebep olan bu itin yaşamaya hakkı yoktur..