E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Putin'e: Bu 'savaş suçlusu' hesap verecek---

Biden'dan Putin'e: Bu 'savaş suçlusu' hesap verecek

Biden'dan Putin'e: Bu 'savaş suçlusu' hesap verecek
25 Mart 2022 - 20:13 borsagundem.com

Putin'e 'savaş suçlusu' olarak seslenmeyi yineleyen ABD Başkanı Biden, Polonya'da Ukrayna'daki insani duruma ilişkin brifing aldı

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'daki temasları kapsamında Ukrayna'daki insani durum hakkında yetkililerden brifing aldı. Biden, Putin'e 'savaş suçlusu' olarak seslenmeyi yineledi, yaptıklarının hukuki karşılığı olacağını söyledi.

Biden'ın Polonya'daki brifingine Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power katıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya savaşına karşı atılacak en güçlü adımın demokratik ülkelerin birliği olduğunun altını çizen Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e atıfta bulunarak, "Biz açık bir şekilde savaş suçlusu olan bir adamın kendi elleriyle oluşturduğu yıkımın etkilerini azaltmak için çabalıyoruz. Bu savaş suçlusu ifadesinin hukuki karşılıkları da bulunacaktır." ifadesini kullandı.

Biden, tüm dünyanın birlik olmasının Rusya'yı şaşırttığını vurgulayarak, "Dünya tarihindeki en ağır yaptırımları uygulamak konusunda bizimle birlik olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yaptırımların devamı da gelecek." dedi.

Tüm dünyanın gözleri önünde çocukların ve masum sivillerin acı çektiğine işaret eden Biden, insani destek konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Biden, "Polonya'ya insani krizi birebir görmek için geldim, bir konuda hayal kırıklığı yaşadım o da diğer ülkelerdeki gibi kriz yerine direkt gidemedim. Benim (Ukrayna'ya) sınırı geçmeme izin vermediler ve bunu güvenlik nedeniyle anlıyorum." ifadelerini kullandı.

Biden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız

 

Rus Korgeneral Yakov Rezantsev öldürüldü

 

BM: Ukrayna'da en az 1081 sivil hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mazlum 26 Mart 2022 05:57

    Irak, Mısır, Fas, Libya, Suriye, Filistin, Lübnan, Kosova, Makedonya, Bosna, Arakan, D. Türkistan, Turki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Latin Amerika'nın tamamı ..... EZ CUMLE DÜNYA .... Karıştırmadiginiz kan dokmediginiz bir ülke veya kara parçası mı kaldı ? ABD değil belki ama onu yöneten para baronları yok olmalı hem de külliyen ve tek bir zerresi kalmaksızın ...

  • arkın26 Mart 2022 00:07

    Aynı filmin oyuncusu bunlar.Biri iyi polis diğeri kötü polis rolünde.Bakmayın kapışma görüntülerine sonuçta ikiside siyonizme ve evangelizme hizmet ederler.

  • Misafir 25 Mart 2022 22:39

    Haklısın bu savaş suçlusu yakalandığında ırak yemen Suriye Afganistan nın da hesabını sorun

  • VaTaNDaŞ25 Mart 2022 22:08

    Dünyadaki en büyük savaş suçlusu Amerika dır.. Kendi çıkarı için  yapmıyacağı şey yok.. Ülkeler yakılıp yıkılmış insanlar ölmüş.. Umurunda bile değil.. O kadar vicdansız bir ülke ki dünyada sivil insanlar üzerine iki kere atom bombası atan tek ülkedir kendisi.. Şimdi Biden efendi çıkmış utanmadan savaş suçundan bahsediyor..  

  • Lolo25 Mart 2022 20:36

    Aferin biden sen yaparsın...yürü be aslan... yalandan kim ölmüş.

  • bahaneci25 Mart 2022 20:29

    ikinci bir iran irak savasi ,en az on sene