E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Dünyadaki durum endişe verici---

Putin: Dünyadaki durum endişe verici

Putin: Dünyadaki durum endişe verici
11 Nisan 2018 - 17:56 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Suriye ve Rusya ile ilgili tweet'lerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'den konuya ilişkin bir açıklama geldi

Rusya-ABD arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Suriye'deki saldırının ardından "büyük bir karar vereceğini" açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün attığı "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet, gerilimi iyice artırdı. Trump bu sert mesajından 40 dakika sonra bir tweet daha attı. Bu tweet, dünyayı paniğe sürükleyen ve para piyasalarından büyük bir dalgalanmaya neden olan önceki tweete göre daha yumuşaktı. Trump, bu tweetinde, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanma yarışını durdurun" ifadesini kullandı. 

PUTİN İLK KEZ KONUŞTU 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye ve Rusya ile ilgili tweet'lerinin ardından açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Dünyadaki durum endişe verici, sağduyunun galip gelmesini umuyoruz" mesajını verdi.

"Dünyadaki vaziyet endişe verici, tüm dünya sisteminin istikrara kavuşacağını ve daha öngörülebilir olacağını umuyoruz" diye konuşan Putin, "Rusya, diğer ülkelerle ilişkilerini uluslararası hukuk normlarının temelinde inşa etmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yabancı partnerleriyle yapıcı ilişkiler kurduğunu belirten Putin ''Rusya gelecekte de küresel ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik tutumuna kararlılıkla devam edecek'' dedi.

"YASAL HÜKÜMETLERE DEĞİL TERÖRİSTLERE DOĞRU UÇMALI"

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, ABD Başkanı Trump'a yanıt verdi. Zaharova, "Akıllı füzeler yasal hükümetlere değil teröristlere doğru uçmalı" ifadesini kullandı.

Zaharova Facebook'tan, "Akıllı füzeler kendi topraklarında terörizm ile mücadele eden yasal yönetimlere değil, uluslararası teröristlere doğru uçmalı. Bu arada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uyarıyor. Bölgeye atılacak füzeler kimyasal silah kullanıldığına dair tüm kanıtları yok edebileceğini söylüyor. Belki de plan zaten kimyasal provokasyonun izlerini silmek. Böylece müfettişler yerde artık hiçbir şey bulamayacak" açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)