E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Devlet başkanı süresiz görevde kalmamalı---

Putin: Devlet başkanı süresiz görevde kalmamalı

Putin: Devlet başkanı süresiz görevde kalmamalı
19 Ocak 2020 - 10:56 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da bir araya geldiği 2. Dünya Savaşı gazileriyle yaptığı sohbette, devlet başkanının süresiz iktidarda kalması uygulamasına geri dönülmemesi gerektiğini söyledi.

Putin, devlet başkanının görev süresinin ‘belirli bir dönemle sınırlı’ kalmaması ve bunun için Anayasa’da gerekli değişiklerin yapılmasını isteyen bir gaziye verdiği yanıtta, “İktidarda kalma süresine ilişkin olarak, anlıyorum ... bu, birçok insanımımızın toplumsal istikrar, devlet istikrarı, iç ve dış istikrar konularından duydukları endişelerden kaynaklanıyor.

Aynı zamanda, devleti yönetenlerin son günlerine kadar iktidarda kalarak, iktidarın dönüşümü için gerekli koşulları sağlamadan ayrıldıkları 80’li yılların ortalarındaki duruma geri dönmek çok endişe verici olurdu. Size bundan dolayı teşekkür ediyorum, ancak böyle bir duruma, 80’li yılların durumuna dönmemek daha iyi olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim19 Ocak 2020 18:41

    Bu adamın Dünya da önemli misyonu var!  Rusya bir komunist eskisinin eline geçerse Dünya kan gölüne döner!

  • Bika19 Ocak 2020 15:55

    Siyasetçilerin yaşamlarında  çıraklık, kalfalık, ustalık dönemleri vardır. Koltuğu bırakmazsa bunaklık dönemini yaşar ve koca bir ülkeye yaşatır.

  • vatandaş19 Ocak 2020 12:57

    insanoglu kolay kolay koltugu bırakmak istemiyor ama dogru demiş putin amca.

  • mıysız19 Ocak 2020 12:08

    bunu diyene bak 20  yıl oldu.brejnevi bile geçti süresiz demek istememiş ölünceye kadar kalmalı söylemek istemiş

  • South America 19 Ocak 2020 11:39

    Şaka mısın? Anayasa değişikliği ile yaklaşık 20 yıldır iktidardasın. Yeni bir anayasa değişikliği ile bu süreyi arttırma derdindesin. Bir de bu açıklamayı yapıyorsun.