E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin bırakacak mı?---

Putin bırakacak mı?

Putin bırakacak mı?
29 Şubat 2020 - 09:40 borsagundem.com

Türkiye'nin İdlib'de yaşadığı krizin baş aktörleri arasında gösterilen Putin'in geleceği Rusya'da merak konusu. Rus lider görev süresi dolunca görevden ayrılacak mı?

Stalin'den sonra en uzun süre iktidarda kalan Putin'in görev süresi, dördüncü döneminin biteceği 2024'te sona erecek.  Putin Ocak'ta köklü anayasa değişiklikleri önermişti. Bu değişikliklerin sonucunun ne olacağı henüz bilinmiyor ancak birçok uzman, Putin'in bir şekilde iktidarda kalacağını düşünüyor.

Dublör iddiaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenliği için dublör kullandığı iddialarını reddetti. Putin iddialarla ilgili olarak, "Çeçenistan savaşı sırasında teklif edildi, kabul etmedim" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre eski bir KGB ajanı olan 67 yaşındaki Putin, Rus TASS ajansından Andrei Vandenko'yla mülakatında internette Rus liderle ilgili olarak arama yapılırken en fazla "Putin'in dublörü", "Putin'in dublör kullandığının kanıtı" gibi sözcüklerin kullanıldığını anımsatarak "Siz gerçek misiniz?" diye sordu.

"Teklif edildi ama reddettim"

Bu soruya "Gerçeğim" diye yanıt veren Putin, 1999-2000 yıllarındaki Çeçenistan savaşına gönderme yaparak "Bu fikir, terörle savaşımızın en zor döneminde ortaya atıldı. Ama her defasında reddettim" diye konuştu. Putin, Çeçenistan savaşı sırasında birkaç kez bölgeyi ziyaret etmişti.

2000 yılından beri iktidarda olan Putin'in dublör kullandığı iddiası uzun bir süredir en fazla konuşulan komplo teorileri arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEREF SINIRSIZ29 Şubat 2020 17:44

    Bu olayda rusya büyük bir hayatı hata yaptı bunun bedelini orta vadedi daha da yanlışlaşarak ödeyecektir.artık Türkiye rusya ilişkileri iyi düzeyde olacağını hiç tahmin etmiyorum.

  • Koray29 Şubat 2020 15:48

    Bu politika da bir tertslik var. Putin Esed rejiminin koruyucusu olarak Suriyede. Akp politikaları Esedi devirmek çoğunlukla teokratik yönetim düşüncesine olanlatın hakimeyetini suriye de sağlamak. Sonra da Rus ta ile işbirliği muhabeti yapmanın bir karşılığı olabilir mi. Ayrıca Suriye toprakkarına askeri olarak girilmesi olayların suriye toprakları içinde olması da dünya kamoyunda farklı karşılamıyor. Putin esadı bırakırsa turkiye politikaları yanında yer alma olasılığı var mı; bunun olması için türkiye nin Nato dan ayrılmayı Rusya ile askeri ve siyasi olarak entegrasyon ilan etmesi ile belki bu mümkün. Çünkü Türkiyenin coğrafi konumu Rusya için çok daha önemli. Tabi böyle bir oluşumda suriye rejiminin rusya ya out amerikaya in demesi de bir olasılık. Şimdilik suriye politikaları çıkmaz sokak hersey; Suriye politikakarında sonuç üretmek için ya rusyaya entegrasyon yada rusya ya da “bir gece ansızın gelebiliriz , bir koyduk mu oturturuz” denmesi gerek

  • Çok garip29 Şubat 2020 14:10

    Onlar putine biz reise güveniyoruz sonuç öldürülen rus büyük elçi ile düşen uçağın intikamını alıyorlar. Ama dikkat çekici başka birşey daha var biz hangi tarafta yer alıyorsak rusya tam karşımızda duruyor ırak suriye libya filistin çin nereye bakarsan bak olay bu..

  • mustafa temiz29 Şubat 2020 13:10

    gorevi falan birakmaz neden biraksin adam birakirsa omrunun geri kalanina kara zindanlarda gecirecegini biliyordur askeri olarak bir veya iki numara olmasi rusyayi gelismis bir ulke yapmaz sonucta 3. dunya ulkesi 3. dunya ulkelerinde bastakiler hep goturmustur yesillikleri korkudan birakmazlar....

  • kurt29 Şubat 2020 11:43

    putin adam gibi adam degilmiş  tayyib başkanımızın ülkemizin  arkasında kalleşce iş cevirdi   bu iş burda bitmez reis bu nu yanına bırakmaz33 askerimizin  şeh,t olmasında rusların tezgahı var mutlaka 

  • Boris29 Şubat 2020 11:33

    Putin rusyada mafyayı bitiremedi kendi ülkesinde insalar aç ama gururlu yaşıyorlar bu sıkıntıları su yüzüne çıkmadan bir şekilde bastırıyor fakat insanların tahammülü azaldı insaların %70 çok zor geçiniyor suriye ancak dikkat dağıtıyor

  • Mehmet29 Şubat 2020 10:43

    Dublör işi riskli iştir. . Asıl kişiyı öldürüp dublörunu istediği gibi kullanabilirler. ..

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$29 Şubat 2020 10:18

    Putin hayatının en büyük hatasını yaptı.Türkiye ona tepsi içinde büyük fırsatlar sunmuş idi.Bindiği dalı kesti ve ülkesine büyük zarar verecektir gelecekte.Rusya da bundan sonra çöküşler başlayacaktır.

  • Selim29 Şubat 2020 13:08

    Doğru diyen biz burda kirada değiliz hani komşumuzu beğenmedik taşınalım reis gerekeni yapıyor

  • doğru29 Şubat 2020 11:14

    biz ülke olarak suriye yüzünden bitiyoruz sen uzaydamı yaşıyorsun...

  • kılıç29 Şubat 2020 10:01

    ESEDE DESTEK ÇIKMASI PUTİNİN SONUNU GETİRECEKDİR.