E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProvokatif paylaşım yapan 21 kişi tutuklandı---

Provokatif paylaşım yapan 21 kişi tutuklandı

Provokatif paylaşım yapan 21 kişi tutuklandı
16 Şubat 2023 - 12:53 borsagundem.com

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 651 hesap yöneticisinden 330'u hakkında adli işlem başlatıldığını ve gözaltına alınan 110 kişiden 21'inin tutuklandığını duyurdu.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtilerek, "06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve çevre illerimizde de hissedilmiştir. Yürütülen çalışmalar kapsamında; sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadır" denildi.

Ayrıca depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 651 hesap yöneticisinin tespit edildiği ve ilgili birimlere gönderildiği vurgulanarak, "Bunlardan 330'u hakkında adli işlem başlatılmıştır. Cumhuriyet başsavcılıklarından alınan talimat doğrultusunda 110 şahıs gözaltına alınmış, 21'i tutuklanmıştır. Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş; 76 adet oltalama (phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmış, ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Depremi fırsata çevirdiler: Konteyner vurgunu!

 

'50 milyar TL bağış' dedi ortalık karıştı: O galerici konuştu!

 

Ankara'da depremzedeye fahiş kira pes dedirtti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik16 Şubat 2023 22:56

    "Yeni Şafak gazetesinin internet sitesi olmak üzere TRT Haber ve Diyanet TV dahil birçok internet sitesi, "Çinli arama kurtarma personeli Müslüman oldu" başlığıyla bir haber " hangi kapsamda!

  • Mucise Reis ;)16 Şubat 2023 14:41

    Kızılay başkanının ilk gün çıkıp ulaşılmayan ve gidilmeyen bir nokta yok diye dezanformasyon haberi suçmudur  = ? malum insanların yardım etme, ve destek çıkmas noktasında frenleme yapmış gibi duruyor. bu konuda suçmu ? merak ediyorum bir uzman hukukcu konuşabilir belki.

  • Mucise Reis ;)16 Şubat 2023 18:09

    Baran zırtosu ilk önce x siyası, yetkili x kişi yazdı Baraj mevzusunu, o mesajı... Mesaj kaynağından haberin yok :D ... Hangi kanalı izliyorsun? Asılsız yanlış bilgiler veriyorsun... sonra Kızılay, Sayın Kınık canlı tv ye bağlandığında her yere ulaşıldı, ulaşılmayan nokta yok, kontrol altında her şey dedi...İlgili ve olaya yarıdım edecekleri frenledi...Yazıyorsan doğru yaz. Bilmiyorsan öğrende yaz. Kafan basmıyorsa, aklı çalışanlara, her zaman yaptığın gibi yol ver :D Ayaklarına takılan sümüklü böcek olma, deprem zamanı olma bari.

  • Baran16 Şubat 2023 15:34

    Boş boş konuşma onlar baraj yıkıldı, devlet yoktur kimse bakmıyor ayaklanın gbi asılsız haberler ile halkı kin nefret ile devlete karşı kırkırtanlardır.