E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPozitif uyumsuzluklar yükselişe işaret---

Pozitif uyumsuzluklar yükselişe işaret

Pozitif uyumsuzluklar yükselişe işaret
30 Mayıs 2019 - 09:08 borsagundem.com

Bazı teknik göstergelerde oluşan pozitif uyumsuzluklar kısa vadede tepki yükselişinin devam edeceğine işaret ediyor.

"Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %0,75 düşüşe rağmen günü %0,47 yükselişle 87.186’dan kapatmayı başardı.

Endeks gün içinde 86.500 üzerinde tutundukça ve 87.800 üzerinde tepki yükselişini ilk hedef 88.800 olmak üzere 90.000-90.500 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir.

Endekste kısa vadede 84.700’lerde kalan fiyat boşluğu kısa vadeli riske işaret ediyor ve 86.500 altındaki kapanışlarda endeksin bu boşluğu doldurmak üzere düşüşünü devam ettirmesi beklenir.

Orta vadeli göstergelerden MACD’ın konumuna geçmesi ve diğer teknik göstergelerdeki pozitif eğilim geri çekilmeler olsa da tepki yükselişinin güç kazanarak devam edeceğine işaret etmektedir.

Gün içinde 87.800’lere yükselişte kar satışları oluşması, 86.500’lere doğru gerilemelerde ise alımların oluşması beklenir.

Endekste kısa vadeli dip oluşumu devam ederken, orta vadeli bir yükseliş için henüz bir dip oluşumu gerçekleşmiş değil.

Bazı teknik göstergelerde oluşan pozitif uyumsuzluklar kısa vadede tepki yükselişinin devam edeceğine işaret ediyor.

Tepki yükselişlerinde hacmin yükselmesi, geri çekilmelerde düşük olarak gerçekleşmesi kısa vadede tepki yükselişi sürecinin devam edeceğine işaret edecektir.

Endeksin güne pozitif başlaması ve gün içinde geri çekilmeler olsa da tepki yükselişi eğilimini koruması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)