E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell, güvercini uçurdu---

Powell, güvercini uçurdu

Powell, güvercini uçurdu
01 Aralık 2022 - 09:50 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda Powel’ın faiz artırım politikasında yavaşlama için gelecek ayı işaret etmesi ve özel sektör istihdamının beklenti altında kalarak 2 yılın dibine gerilemesi risk iştahını artırdı.

ABD endekslerinde %4,50’ye yakınsayan yükselişleri takip ettik. Faiz artırım patikasındaki değişiklik beklentileri Teknoloji hisseleri önderliğinde değer kazanımlarını gündeme getirdi.

Avrupa endekslerinde %1 civarında kazançla günü tamamladı. Yükselişlerde Powell etkisinin yanı sıra Euro Bölgesi enflasyonunun %10,6’dan %10,0 gerilemesi etkili oldu. Bu gerilemenin 1,5 yıl aradan sonra gelmesi ve enerji ve hizmetler sektöründe görülen gevşeme piyasaları destekledi.

Asya endeksleri pozitif işlem görüyor. Teknoloji hisseleri önderliğinde gerçekleşen yükselişlerde Çin’in kapanmalarda gevşeme beklentilerinin giderek artması da etkili oluyor.

BİST100 endeksi 5000 seviyesine kadar yükseldi. Volatil geçen seansta Sasa ve Hektaş hisselerindeki fiyat istikrarsızlığı ön panda olmaya devam ediyor. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 267$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 264$ desteği korunduğu sürece 267$ ve 270$ dirençleri hedeflenebilir. Olas geri çekilmelerde ise 260$ seviyesini takip edeceğiz.

Günün veri akışında ABD’den çekirdek PCE, kişisel gelir ve harcamalar, Ero Bölgesi işsizlik verisi ve içeride PPK özetleri gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada kritik seviye 5000 puan

 

Borsa 5000 puana dayandı

 

Piyasalarda Powell sonrası risk iştahı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)