E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell altın standardına dönüş teklifine karşı çıktı---

Powell altın standardına dönüş teklifine karşı çıktı

Powell altın standardına dönüş teklifine karşı çıktı
11 Temmuz 2019 - 09:13 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, Trump'ın Fed üyeliği adaylarından Shelton tarafından sunulan ABD'nin altın standardına geri dönmesi fikrini reddetti

Fed Başkanı Jerome Powell, Başkan Donald Trump'ın Fed Yönetim Kurulu'ndaki boş üyeliklerden biri için aday gösterdiği Judy Shelton tarafında da savunulan ABD'nin altın standardına geri dönmesi fikrini reddetti.

Powell, altın standardına geri dönülmesi fikrine karşı çıkmasının Shelton'a yönelik bir eleştiri olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Powell, altın standarına geri dönülmesinin kötü bir fikir olduğunu çünkü, böyle bir adımın Fed'in tam istihdam ve fiyat istikrarı ile artık ilgilenemeyeceği anlamına geleceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pazar11 Temmuz 2019 09:55

    Altın standardına dönmek derken neyi kastettiler tam açıklayacak bir kişi varmı örnekle vs. teşekkürler.

  • hasan11 Temmuz 2019 09:48

    FED in bastığı kadar paranın altın karşılığı 1400 dolar/ons fiyat ile  Amerikanın elinde yok. Altın 12.000 dolara çıkarsa belki ama o zamanda hiperenflasyon olacak çünkü altın 1400 dolardan 10 kat artacak her ürünün fiyatı artmaya çalışacak isteyecek. Bu bir döngü ama birgün gerçekleşmek zorunda.

  • Pazar11 Temmuz 2019 10:27

    O zaman bu fed in sonu demek oluyor. Yani ülkelere milletlere karşılıksız para basarak istediğini yaptıran para babalarının... Adamlar ellerindeki en güçlü silah olan (ateşli silahlardan bile kat kat güçlü) karşılıksız para basma işini hayatta bırakmazlar. Kennedy ide öldürme sebeğlerinden biri.