E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'dan Çin'e Kovid-19 suçlaması: Hesap verecekler---

Pompeo'dan Çin'e Kovid-19 suçlaması: Hesap verecekler

Pompeo'dan Çin'e Kovid-19 suçlaması: Hesap verecekler
14 Nisan 2020 - 02:58 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Çin yönetimini korona virüs salgını hakkında zamanında bilgi vermediği için eleştirdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin yönetimini yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını hakkında zamanında bilgi vermemekle suçladı.

Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Mike Pompeo, Çin'in küresel korona virüs hasarından sorumlu olup olmayacağına ilişkin olarak, ''Sorumluların hesap vereceği bir zaman gelecek. Bunun olacağından çok eminim. Şu anda Amerikan ve sonra küresel ekonomiyi sistematik olarak yeniden başlatmak için mevcut görevimize odaklanmak zorundayız ancak suçlama zamanı gelecek" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı, Çin'in Vuhan şehrinde başlayan Kovid-19 virüsünün yeterince hızlı bilinmediğini belirterek, ''Çin hükümeti, Çin Komünist Partisi bu bilgiyi zamanında vermedi. Bu çok esef verici." dedi.

Çin'in koronavirüs krizine karşı sorumluluğu konusunda küresel anlamda çok sayıda tartışma yapılması gerektiğine dikkati çeken Pompeo, ''Virüsün nasıl başladığını ve nereden başladığını anlamak önemlidir. Virüsün tam olarak nereden geldiğini detaylandıran Çin'deki yabani hayvan pazarları raporlarını gördük. Küresel ekonomi kapanmak zorunda kaldı. Ekonomilerin kapanması trajik bir konu ve çok pahalıya mal olacak. Hiçbir ülkenin bir daha böyle bir şeye yol açmayacağından emin olmalıyız'' ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali14 Nisan 2020 07:45

    Tüm insanlığı ilgilendiren konularda otoriter ve devletçi tutum sergileyip, insanlığa ciddi boyutlarda zarar gelmesine sebep olan liderlerin uluslararası düzeyde  yargılanması gerekli. Bazı ülkeler için sembolik bile olsa yine de bu yapılmalı ve o liderlerin adları tarihe kara lekeli isimler olarak yazılmalı.

  • Bika14 Nisan 2020 05:07

    Çin hastalığı örtbas etti fakat açıklama yapınca da Trump ciddiye almadı.