E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız---

Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız

Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız
03 Ocak 2020 - 15:57 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yapılan suikasttin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız" dedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan ilginç bir açıklama geldi.

Twitter üzerinden 3 ayrı tweet atan Pompeo, İran’la gerilimi azaltmaya hala bağlı olduklarını ifade etti.

Pompeo, "Bugün ABD Bakanı Donald Trump'ın Amerikalıların hayatına yönelik acil tehditlere yanıt olarak Süleymani'yi ortadan kaldırma kararını ele almak için Çin Politbüro üyesi Yang Jiechi'yle konuştum. Gerilimi azaltma taahhüdümüzü yineledim" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'la da konuştuğunu belirten ABD'li bakan, "ominic Raab'la Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmak için savunma amaçlı yaptığımızı eylem kararını konuştuk. Müttefiklerimizin İran Kudüs Gücü’nün oluşturduğu tehditlerinin farkında oldukları için minnettarım. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı” diye yazdı.

Pompeo, son tweetinde de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’le konuştuğunu belirterek, "Almanya da İran rejiminin devam eden askeri provokasyonlarından endişe duyuyor. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı" diye tekrarladı.

​İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Uluslararası Havaalanı yolunda ABD'nin füze saldırısı sonucunda öldürülmüştü.

Olayın ardından Tahran 'intikam' sözü vermiş, ABD ise Irak'taki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri için çağrıda bulunmuştu.

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

 

İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KARTAL03 Ocak 2020 20:13

    ABD ve İsrail kendilerini yenilmez olarak görmekle büyük hata etmektedir.yakında belalarını bir yerden bulacaklarını düşünmekteyim.hiç kimse yenilmez değildir yalnıza ALLAH tan başka.

  • Berat oskan03 Ocak 2020 16:48

    Insan füze atmadan önce haber verir şimdi dax varantinda olsaydim 100.000 tl kazanmistim

  • Mert03 Ocak 2020 16:46

    İran ırakta insanları kışkırttı kısacası kaşındı. ABD Ne yaptı?kaşıdı.şimdi önemli olan İran ne yapacak?Seçenekleri neler nasıl karşılık verebilir.İranın karşılığı duruma yön verecek. Ya daha kötüye gidecek yada sineye çekecek. Bütün bu gelişmeler piyasaya yön verecek. Dikkatle iranın ne yapacağını izleyin..

  • Yerli OTO03 Ocak 2020 16:36

    Bunlar gerçekten dünya ile dalga geçiyorlar. Adamlar hem suikast düzenleyip, arkasından önlem aldık açıklaması yapıyorlar.

  • ALİ03 Ocak 2020 16:25

    adamların en değerli komutanını öldürdünüz,   nasıl olacak bu iş?

  • : )03 Ocak 2020 16:18

    Aynını ABD için yap. İran oalrak abd ye gerilimi azaltmak istiyoruz de... ABD seçimlerinden ötrü terör ve o tarz bir saldırıdan korkuyor :Trump ve heyeti belliki. ABd de ciddi sansasyon terör eylemi abd seçimleri öncesi büyük darbe vurabilir trump a... belliki iç gündeme yönelecek. dış gundemle uğraşmak istemiyor ABD trump ve heyeti... İran bu işi unutma yoluna giderse buyuk prestıj kaybedecek.  Bİzde prestej kaybetmıştık gelen saçma sapan mektupla. iç gundem ortpaz etsede dışardan mevzu komık bulunmuştu

  • Arif03 Ocak 2020 16:12

    Bende edski sevgililerime hala bağlıyım

  • Selahattin Ölmez03 Ocak 2020 16:11

    pislikler yapın yapın sonra barışalım diyorlar.bunlara birinin dersini vermesi lazım.