E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPolitik belirsizlikler baskı oluşturuyor---

Politik belirsizlikler baskı oluşturuyor

Politik belirsizlikler baskı oluşturuyor
27 Mayıs 2016 - 12:00 borsagundem.com

Odeabank, orta vadede mevcut politik belirsizliklerin finansal varlıklarımızın performansı üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini belirtti.

Küresel iyimserliğin duraksadığı ve riskli varlıklar üzerinde satış baskısının sürdüğü 13 – 20 Mayıs haftasında, yurtdışı yerleşiklerin Türk finansal varlıklarına ilgisi politik belirsizlikler nedeniyle de zayıftı. Söz konusu dönemde, TCMB’nin fiyat ve kur etkisinden arındırılmış verilerine göre, yurtdışı yerleşikler 205 milyon Dolar tutarında DİBS alışı yaparken 173,4 milyon Dolar hisse senedi satışı gerçekleştirdiler. Aynı dönemde yurtdışı yerleşikler 5,9 milyon Dolar tutarında özel sektör tahvil ve bonosu sattılar. Böylece, hafta genelinde yabancılar Türk finansal varlıklarında toplamda sadece 26 milyon Dolar net alış gerçekleştiler. Orta vadede mevcut politik belirsizliklerin finansal varlıklarımızın performansı üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ve sermaye akımlarında oynaklığın yüksek kalacağını öngörüyoruz.

Dünya:

ABD’de dayanıklı mal siparişleri Nisan ayında bir önceki aya göre, %0,5 olan beklentilerin üzerinde, %3,4 artarken yatırımlar için öncü gösterge niteliğindeki çekirdek siparişler aylık bazda %0,3 beklentilerine karşın %0,8 düştü. Ayrıca, bekleyen konut satışları Nisan’da aylık bazda %0,7’lik tahminlerin üzerinde %5,1 arttı. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri hariç dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışlarının Mart verileri ise yukarı yönde revize edildiler. Her ne kadar yatırımlara yönelik öncü göstergeler zayıf gerçekleşseler de dün açıklanan veriler büyüme görünümü açısından pozitif bir tablo ortaya koyuyorlar. ABD’nin 2016 büyümesinin %2,3 civarında gerçekleşeceği beklentimizi korurken 2.çeyrek büyümesinin %2,6-2,8 aralığında olabileceğini öngörüyoruz. Bugün açıklanacak 1.çeyrek büyümesi ikinci tahmininde ise verinin ilk açıklandığı günden beri ifade ettiğimiz gibi yukarı yönlü düzeltme ihtimali olduğunu ve %0,9 civarında gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.

Japonya’da Nisan’da genel TÜFE yıllık enflasyonu -%0,1’den -%0,3’e gerilerken gıda ve enerji hariç çekirdek TÜFE yıllık enflasyonu piyasa tahminleri dahilinde %0,7’de sabit kaldı. Enflasyondaki zayıflama devam ederken Japon Merkez Bankası’nın (BoJ) ek para politikası tedbirleri alma olasılığının güçlendiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, BoJ’un 16 Haziran’daki toplantısında büyüme ve enflasyon görünümünü aşağı çekeceğini ve yaz aylarında küresel para politikası gelişmelerini dikkate alarak adım atacağını öngörüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)