E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'nın tepesinde şok değişiklik---

PKK'nın tepesinde şok değişiklik

PKK'nın tepesinde şok değişiklik
10 Temmuz 2013 - 10:51 borsagundem.com

PKK'nın tepe yönetiminde sürpriz değişiklik oldu. Murat Karayılan'a büyük şok...

PKK'nın tepe yönetiminde sürpriz değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık ve PKK'nın kadın liderlerinden Bese Hozat geldi.
KCK, yönetiminde değişikliğe gitti. 162 delegenin katıldığı kongrede, KCK Genel Başkanlık Konseyi organı oluşturuldu. Yürütme Konseyi Eş Başkanlığına de Cemil Bayık ile Bese Hozat getirildi. İki kadın ve iki erkekten oluşan toplam dört yardımcı da seçimlerle belirlendi. Bese Hozat daha önce PKK'nın kadın örgütlenmesinden sorumluydu. Eşbaşkanlığa ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi.
KCK'NIN BAŞINA İKİ İSİM
9'ncu Genel Kurul 6 gün sürdü. KCK Genel Başkanlık Konseyi oluşturuldu, Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı sistemi getirildi. Eş Başkanlığa PKK’nın en eski katılımlarından Cemil Bayık ile Bese Hozat getirildi. Genel Kurul’da toplumsal yaşamın her alanında KCK sisteminin temel ayakları olan akademilerin, komün, kooperatif ve meclislerin hızla oluşturarak yaygınlaştırılması kararlaştırılırken, demokratik konfederalizm temelinde demokratik uluslaşmanın yaratılması ve demokratik özerkliğin inşasının tabandan örgütlendirilmesine dönük bir dizi kararın yanında demokratik çözüm sürecinin Ak Parti'ye rağmen sürdürülmesi kararı alındı.
DTK, İMRALI'YA SAĞLIK EKİBİ GÖNDERMEK İÇİN ADALET BAKANI'NA BAŞVURDU
Öte yandan, İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı son görüşmede, sağlık sorunlarıyla ilgili adaya bağımsız bir doktor heyetinin gönderilmesini istemesinin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e başvuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK), oluşturdukları sağlık heyetinin adaya gönderilmesi için izin istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)