E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'dan şok karar!---

PKK'dan şok karar!

PKK'dan şok karar!
05 Eylül 2013 - 16:10 borsagundem.com

Çözüm sürecinde şoke eden gelişme. PKK lideri Cemil Bayık çekilmeyi durdurdu

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, çekilmeyi durdurduklarını operasyon yapıldığı takdirde cevap vereceklerini açıkladı.
Bayık, AK Parti hükümetinin “sahte” paketlerle halkı seçimlere kadar oylamaya çalıştığı ve sorunu çözmek istemediğini belirterek, “Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Çekilmeyi durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız” dedi. Bayık, savaşın daha da şiddetlendirilmesi halinde ise geri çekilen grupların yeniden gönderileceğini söyledi.
Bayık, “PKK ihanete ve teslimiyete karşı kuruldu. Hiç kimse PKK’yı teslim alamaz. Bu PKK gerçeğidir. PKK’nin kültürü ve ahlakı bu esaslar üzerine kuruldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • delibalta05 Eylül 2013 17:29

    Ateşkes ve barış söylemleri yakın tarihte yerini hep daha güçlü ve etkili saldırılara bırakmıştır. 1991 körfez harekatı örnektir. O yıllarda ordumuzun yıldırıcı ve kararlı operasyonları pkk yı dağılma noktasına getirmesine karşın, ırak' a yapılan operasyon ve siyasi bir takım kararlarla operasyonlar durdurulmuş ve kısa bir süre sonra 1992 ve 1993 yıllarında pkk nın en etkili saldırıları gerçekleşmiştir. Operasyonsuz ancak pkk ya güçlenme fırsatı verirsin malesef. Merkezi ve istikrarlı bir yönetimi olmayan suriye pkk nın yeniden güçlenmesi için çok iyi bir fırsattır. Tarihten ders çıkarmayan ve bazı riskleri öngöremeyen siyasetçilere hatırlatırım.

  • ÜTÜ05 Eylül 2013 17:23

    bunlarada biz hazırız ya siz ? der şimdi bizimki ...

  • Tarık05 Eylül 2013 16:59

    Eh olacağı buydu adamların zaten niyeti yoktu. Amaçları kendilerini muhatap aldırmak toplum önünde muktedir göstermek ve alt yapılarını gerçekleştirmekti. Sanırım bunu yaptıklarına da ikna oldular. Bu adamında İran ajanı olduğu düşünülürse sanırım oradan da zılgıtı yedi. Şimdi saldırı için fırsat kolluyor. Eğer Öcalan örgütte etkili ise ve gerçekten çözüm istiyorsa bu zata gereğini yapmalı. Bekleyip göreceğiz.

  • alabao05 Eylül 2013 16:54

    çok üzüldüm.sanki çekiliyorlardı da durdular. yapılmayan şey nasıl durdurulur.

  • KİM BUNLAR05 Eylül 2013 16:48

    ECELİ GELEN CAMMİ DUVARINA PİSLER DERLER KAŞINDILAR YİNE BİN YILLIK BİR DEVLETİ BUNLARMI YIKACAK 4-5 ATEİST KIZILLARMI YIKACAK BUNLARI MUATAP ALANLARDA SUÇ NE ANLAR BU İTLER KENDİLERİ BİLİR ARTIK BUNLARA NOKTA ATIŞI YAPILACAKTIR BU BÖYLE BİLİNE

  • kalender05 Eylül 2013 16:44

    başbakan apoyla yeni bir anlaşma yapar yani yeni bir taviz daha verir yola devam edersiniz seçime kadar apoyla başbakanın anlaşması bozulmaz.

  • exper05 Eylül 2013 16:41

    AKP Hükümetinin gözü aydın. Teröristlere güçlenmeleri ve toparlanmaları için verilen süre işe yaramış. Şimdi palazlanıp kafa tutuyorlar. Yapacağınız, açılım dediğiniz bu muydu?

  • lanet olsun05 Eylül 2013 16:36

    bunları hala konuşturuyorlar ya helal olsun başka bşy demeye gerek yok...

  • v05 Eylül 2013 16:16

    akp hükümetinin barış adı altında insanları oyalamaktan başka bir şey yapmadığı doğrudur bakalım daha neler olacak