E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasaların gözü Fed tutanaklarında---

Piyasaların gözü Fed tutanaklarında

Piyasaların gözü Fed tutanaklarında
18 Kasım 2015 - 17:00 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda gözler, faiz artırımının hızı konusunda işaretler alabilmek için Fed'in son toplantı tutanaklarına çevrildi

ABD hisse senetleri, Fed toplantı tutanaklarının, ekonomideki iyileşme ile birlikte, faiz artırımının kademeli olacağı beklentisini güçledireceğine ilişkin spekülasyon ile birlikte yükseldi ve dolar yedi ayın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, Dennis Lockhart'ın bu yıl faiz artırımına gidilmesi konusunda rahat olduğunu ve artırımların yavaş ve küçük çaplı olacağını söyleyen son Fed yetkilisi olması ile birlte yükseldi. Dolar euro karşısında zayıflarken, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.29 civarında dalgalanıyor. Avrupa hisse senetleri değer kaybetti. Çinko,Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in büyümeye yönelik aşağı yönlü risklere dikkat çekmesi ve emlak verilerinin ekonomik yavaşlamanın altını çizmesi ile birlikte, 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Petrol değer kazandı.

Fed'in Aralık toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 66 olarak görülürken, traderlar, ilk artırımın ardından gelecek faiz artırımlarının hızının ne olacağı konusunda fikir edinebilmek için Fed'in Ekim ayı toplantı tutanaklarının açıklanmasını bekliyor. Öte yandan, bugün açıklanan ABD konıt başlangıçları veririsi tahmin edilenden daha fazla düşerken, Atlanta Fed Başkanı Lockhart, faiz artırımının yakın zamanda yapılması konusunda rahat olduğunu ve artırım için ne kadar beklenirse artışların daha agresif olacağını söyledi. 

Societe Generale SA'nın ABD faizleri strateji müdürü Subadra Rajappa, "Piyasa şu ana kadar, kademeli faiz artırımı hızının her bir artırımda çeyrek puan olduğunu varsayıyor," dedi ve "Hatta faiz artırımı konusunda kararsız olan bazı üyeler bile Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımının hızı konusunda büyük tartışmalar olacağını söylediler. Bu nedenle, artırımların hızı konusundaki düşüncelerinin nasıl değiştiği konusunu merak ediyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)