E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda---

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda
10 Eylül 2020 - 08:55 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış bekleniyor

Sahne Başkan Lagarde'ın…

Bugün, Avrupa Merkez Bankası planlı takvime göre Eylül ayı toplantısını gerçekleştirecek. Banka'nın bu toplantıda faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceği yönünde beklentiler şekilleniyor. Fakat varlık alım programının geleceğine dair beklentilerde farklılıklar görülüyor.

Toplantı ardından yayımlanacak olan karar metninde, Banka Yönetim Konseyi'nin faiz patikasına ve para politikasına yaklaşımına yönelik mesajlar aranmaya devam edilecek. Gün içerisinde, Banka'nın düzenleyeceği Basın toplantısında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları önemli olacak. Başkan'ın yapacağı açıklamalar ile birlikte başta bölge para birimi olan Euro olmak üzere global piyasalarda borsalar ve diğer finansal enstrümanlar fiyatlamalarında volatilitede artışlar görülebilir.
Ayrıca, Başkan Largarde gün içerisinde Deutsche Bundesbank tarafından düzenlenen "Dijital Dünyada Bankacılık ve Ödemeler" adlı konferansa katılacak. Aynı şekilde, başkan Lagarde'ın 11 Eylül tarihinde Berlin'de yapılacak olan Eurogroup toplantısına katılması bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,93 değer kazancıyla günü 1.099,68 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 17,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,01 ve holding endeksi, yüzde 0,60 değer kazandığı günde, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 9,94 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,52 ile turizm olduğu görülmekte.

ABD'de ana endeksler günü değer kazanımı ile tamamladı. Dow Jones endeksinde yüzde 1,60, S&P 500 endeksinde yüzde 1,98 ve Nasdaq endeksinde yüzde 2,71 yükseliş kaydedildi.

Avrupa borsaları ana endeksler tarafında, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,40, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 2,02, Almanya'da DAX 30 endeksi günü yüzde 2,07 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,39 değer kazanımı ile günü tamamladı.

Bugün, zayıf veri akışı ile birlikte, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve toplantı ardından düzenlenecek basın toplantısı yakından takip edilecek.

Yeni işlem gününde, Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmeleri arasında fiyatlama davranışlarında sınırlı ayrışmanın devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

" ABD Başkanı Donald Trump Florida ve Güney Doğu kıyılarına yakın bölgelerde denizde gerçekleştirilecek petrol arama faaliyetlerini 10 yıllığına yasakladığını açıkladı.
" Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında: "Paniği azaltmak için belki de bunu yapmış olabiliriz. Ben bu ülkenin tribün lideriyim. Ülkemi çok seviyorum. Halkın ürkmesini ya da panik yaratmayı sevmiyorum. Tabii ki bu ülkeyi ya da dünyayı bir çılgınlığa götürmeyeceğim. Biz millet olarak güven ve güç göstermek istiyoruz. Benim yaptığım bu." Şeklinde konuştu. (Kaynak: Bloomberght)
" EPGİS: 10/09/2020 itibarıyla Motorinde 17 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim yapıldığını açıkladı.
" Bugün, Yurtiçinde TÜİK tarafından İşgücü İstatistikleri verileri açıklanacak.
" Resmi olmayan haber akışlarına göre, AstraZeneca'nın ara verdiği koronavirüs aşısı testlerine gelecek hafta yeniden başlaması bekleniyor. (Kaynak: FT)
" Avrupa Birliği (AB), Brexit ayrılık anlaşmasının bazı maddelerinde değişikliğe gitmeyi planlayan İngiltere'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)
" ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth F. McKenzie,
Irak'taki Amerikan askerlerinin 5 bin 200'den 3 bine, Afganistan'daki
Amerikan askerlerinin de 8 bin 600'dan 4 bin 500'e indirileceğini ifade etti. (Kaynak: VOA)
" ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Belarus hükümetinin muhalif aktivist Maria Kolesnikova'yı sınır dışı etme girişimini eleştirerek
Amerika ve diğer ülkelerin Belarus hükümetine yaptırım uygulamayı değerlendirdiklerini ifade etti. (Kaynak: VOA)
" Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)