E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları bu hafta neler bekliyor---

Piyasaları bu hafta neler bekliyor

Piyasaları bu hafta neler bekliyor
13 Aralık 2014 - 17:24 borsagundem.com

Piyasalarda gözler bu hafta Fed ve erken seçim sonrası Japonya üzerinde olacak

Bu hafta piyasalarda gözler, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısında olacak. Japonya ise erken seçime giderek yeni parlamentoyu oluşturacak. 

Fed iki gün sürecek olan toplantıya Salı günü başlayacak ve alınacak kararlar Çarşamba akşamı TSİ 21:00'de açıklanacak. Fed'in faiz oranlarını "kayda değer bir süre daha" düşük tutacağına yönelik sözlü yönlendirmesini bu toplantıda kaldırabileceği speküle edilirken, yatırımcıların gözü özellikle bu karar üzerinde olacak. 

Bu hafta İngiltere merkez bankası Bank of England (BOE) İngiliz bankalara yönelik stres testi sonuçlarını açıklayacak. Japonya'da Pazar günü genel seçimler yapılacak, anketlere göre mevcut Başbakan Shinzo Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti'nin üçte ikilik bir üstünlük kurması bekleniyor. Ayrıca Japonya merkez bankası Bank of Japan (BOJ) para politikası kararlarını açıklayacak. 

14 Aralık Pazar: Japonya'da genel seçimler yapılacak. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Roma'da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir araya gelecek. 

15 Aralık Pazartesi: Türkiye'de işsizlik rakamları açklanacak. 
ABD'de ise sanayi üretimi verisi açıklanacak, Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre üretimin Kasım ayında yükselmesi bekleniyor. Sanayi üretimi Ekim'de beklenmedik şekilde gerilemişti.
Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları Brüksel'de bir araya gelerek Suriye, Irak ve Libya'daki durumu görüşecek. 
Japonya'da dördüncü çeyrek Tankan iş dünyası güveni açıklanacak.

16 Aralık Salı: İsveç, Fas ve Macaristan merkez bankaları politika faizi kararlarını açıklayacak. 
ABD'de Kasım ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri verisi açıklanacak. Konut başlangıçlarında artış bekleniyor. 
BOE İngiltere bankalarına yönelik stres testi sonuçlarını bildirecek. Aynı zamanda İngiltere'de Kasım ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

17 Aralık Çarşamba: Fed Aralık ayı toplantısı sonrasında para politikası kararlarını açıklayacak. ABD'de ayrıca Kasım ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamları açıklanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre ABD'de tüketici enflasyonunda düşüş bekleniyor. 
BOE Aralık ayı toplantı tutanaklarını yayımlayacak. İngiltere merkez bankası bu toplantıda politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te bırakmıştı. Tutanaklar 9 üyenin hangi yönde oy kullandığını ortaya koyacak. 
Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Başbakan Antonis Samaras'ın adayı olan Stavros Dimas'ın 300 koltuklu parlamentoda 200 oya ihtiyacı var. Seçim böylece Samaras için bir güvenoyu niteliği taşıyor. Yeterli oyun sağlanamaması durumunda ikinci tur 23 Aralık, üçüncü tur ise 29 Aralık tarihinde yapılacak. 

18 Aralık Perşembe: AB liderlerini Brüksel'de bir araya getirecek olan ve iki gün sürecek olan zirve başlayacak. Görüşülecek konular arasında Ukrayna'nın Rusya politikasına verilecek olan destek, Euro Bölgesi ekonomisi ve bütçesi ve de yatırım programı yer alıyor. 
ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, öncü göstergeler ve Philadelphia Fed endeksi açıklanacak. Avrupa'da ise İngiltere'de perakende satışlar, Almanya'da Ifo iş dünyası güveni verileri açıklanacak. 

19 Aralık Cuma: BOJ iki günlük toplantı sonrasında para politikası kararlarını açıklayacak. Japonya merkez bankası Ekim ayında parasal genişlemeyi artırmasının ardından Kasım'da değişiklik yapmamıştı.
İngiltere'de bütçe rakamları açıklanırken, Brezilya'da işsizlik ve enflasyon verisi açıklanacak. Ayrıca Kolombiya Merkez Bankası faiz kararını duyuracak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)