E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yumuşak iniş için ABD’li tüketici harcamaları takip edilecek---

Piyasalarda yumuşak iniş için ABD’li tüketici harcamaları takip edilecek

Piyasalarda yumuşak iniş için ABD’li tüketici harcamaları takip edilecek
04 Temmuz 2022 - 08:45 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Enflasyondaki kalıcı yükseklik ve Merkez Bankalarının enflasyonu düşürmek için faiz artırımları, sonuç da ekonomilerin resesyona gireceği beklentisini sıcak tutuyor. İşin içine resesyon girince, ekonomideki zayıflama belirtileri ile birlikte satış baskısı kısmı kalıcı hale geliyor.

ABD 10 yıllık Tahviller getirileri, %3,10'dan %2,91 a gelirken , Durgunluk korkuları 6 aylık vadeyi yüzde 2,48'e çıkardı. Alman 10 yıllıkları da %1,48'den %1,26 ‘e geldi.

ABD doları, geçen hafta sterlin, euro ve Avustralya doları karşısında değer kazanırken, bu gelişimde; küresel resesyon korkuları arttıkça , doların hala güvenli liman statüsünden faydalanabileceğine işaretti. EUR/USD paritesi ise bu yıl Mayıs ortası ve Haziran ortası olmak üzere iki kez görülen en düşük seviyelere 1,04’lere geri dünmüş dönmüş durumda.

ABD tarafında beklentilerin bozulması, OPEC+, üretim kapasitelerini arttırma ( 648k ) kararı ile birleşince petrol tarafında da geri çekilme belirginleşti. Brentin varil başına 110 USD'de ve ABD WTI hafif ham petrolünün de 107 USD'de olmasıyla petrolde güç kaybı da dikkat çekmeye başlarken, bu bir yandan da enflasyon için olumlu haber statüsüne giriyordu.

Piyasaların yumuşak iniş görebilmeleri için artık ABD’li tüketicilerin harcama gücünü yakından takip etmesi gerekecek. Tüketiciler , Fed'in, Faiz artışları ya da tahmin edilen gibi faiz artış tehditleri ile enflasyonu sakinleştirene kadar harcamaya devam edebilirse, yumuşak bir iniş görebiliriz ama bununda o kadar çok şartı hala var ki.

Bu haftanın gündemine baktığımızda; ilk önce 4 temmuz dolayısıyla ABD tatil, Çarşamba günü Fed toplantısının tutanaklarını, Cuma günü ise Haziran ayı istihdam rakamlarını takip edeceğiz. Yurtiçinde ise ; Bugün açıklanacak olan enflasyon rakamları ve Hazine ihaleleri, Cuma günü açıklanacak olan ;
Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ve Cari denge gündemimizde olacak.

Bakır fiyatları 17 ayın en düşük seviyesine yakın

 

Petrol yavaşlama endişesiyle düşüşte

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)