E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasalarda sıkıntı yok, yatırıma devam---

Piyasalarda sıkıntı yok, yatırıma devam

Piyasalarda sıkıntı yok, yatırıma devam
27 Temmuz 2016 - 05:24 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KİK temsilcilerine OHAL sürecinde piyasada bir sıkıntı görmediklerini belirterek, "Bu sürede yabancı yatırımcılarla görüşerek Türkiye'de ekonomiyi canlı tutmalıyız" mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) temsilcilerini kabul etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu’nu kabul etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı görüşmede Erdoğan, OHAL sürecinde Türkiye ekonomisinin olumsuz etkilenmeyeceğini ifade etti.

SERİ TEMİZLİK

Görüşmede KİK temsilcilerine darbe girişiminin ardından devletteki temizliğin seri şekilde yapılacağını ifade eden Erdoğan, KİK üyelerine “Piyasalarda bir sıkıntı görüyor musunuz? diye sordu. Cumhurbaşkanı, “Yatırımlar süratle hayata geçirilecek. Yabancı yatırımcıların ülkemize daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Bunun için yatırımcılarla toplantılar düzenleyerek Türkiye ekonomisinin canlı tutulmasını sağlamalısınız. Bazı kuruluşların Türkiye’nin notunu düşürmesini çok önemli görmüyoruz. Biz yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu. Erdoğan, AB süreciyle ilgili de “AB sürecinde yeni fasılların açılması için çalışıyoruz. Türkiye, bundan sonraki süreçte tereddütsüz sivilleşecek. Demokrasimiz, hak ve özgürlükler güçlenecek” dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de bu süreçte yapılması gerekenleri, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri sivil toplum kuruluşları olarak bizim üzerimize düşen görevleri istişare ettik” dedi. TOBB Başkanı, “Tarihimizdeki en olağanüstü dönemlerden birini yaşıyoruz. Bu süreçte, bizler de ilk andan itibaren devletimizin yanındayız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Özellikle yurt dışında büyük bir bilgi kirliliği var. Türkiye’de yaşanan darbe girişimiyle ilgili, mevcut durumla ilgili, Türkiye ekonomisiyle ilgili spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu konuda STK’lar olarak daha aktif rol alacağız. Biz, zaten yurt dışındaki muhataplarımızla temasa çok önceden başlamıştık. Türkiye’de yaşananları net bir şekilde anlattık” diye konuştu. (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)