E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda kritik gündeme bir gün kaldı---

Piyasalarda kritik gündeme bir gün kaldı

Piyasalarda kritik gündeme bir gün kaldı
09 Eylül 2014 - 08:59 borsagundem.com

Haftanın en kritik gündem maddeleri Fitch toplantısı, büyüme rakamı, cari açık verisi, TCMB Başkanı Başçı’nın para politikası sunumu yarın başlıyor

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:
   
"Haftanın ilk işlem gününe 102,000 seviyesi üzerinden başlayan Ekim vadeli endeks30 kontratta, sanayi üretim verisi sonrası 102,500’ün üzerini deneme eğilimi sergilense de bu seviyelerde tutunulamaması sonucu 101,500 puana dek bir geri çekilme ve 102 bin seviyesinin hemen altında bir kapanış gerçekleşti.
   
Açık pozisyon sayısında ise neredeyse bir değişim olmadığını görüyoruz. Cuma kapanış itibariyle 199.942 adet olan açık pozisyon sayısı dün itibariyle de 199.136 adet seviyesinde bulunuyor.

Dün belirttiğimiz 102 bin seviyesinin olası kar satışlarını karşılamada henüz yeterli gücü kazanmadığı görüşümüzü korumakla beraber dün 101,500’e dek geri çekilme sonrası bu seviyelerden tepki alımı gelmesini de olumlu karşılıyoruz..
   
Bununla beraber haftanın en kritik gündemleri (Fitch toplantısı, büyüme rakamı, cari açık verisi, TCMB Başkanı Başçı’nın para politikası sunumu..) yarın itibariyle başlayacağı için izleyen günlerdeki hareketler ve kapanış seviyelerinin daha önemli ve belirleyici olacağını düşünmekteyiz.
   
Teknik olarak olası geri çekilmelerde, günlük bazlı grafiklerde hem fibonacci seviyesi hem de 5 günlük üssel hareketli ortalamanın işaret ettiği 101,400 seviyesi destek olarak önemini artırmış görünüyor, altına gevşemeler satıcılı havanın devamına neden olabilir, bu durumda ise 100 bin seviyesindeki psikolojik eşiği izlemeye devam etmemiz gerekebilecektir.
   
Riskler (başta jeopolitik riskler) izin verdiği sürece bugün de düne benzer şekilde görece temkinli bir modla haftanın kritik gündemleri beklenmek istenebilir ancak açılışta hem düşüşle kapanan ABD, ekside seyreden ABD vadelileri ve 2,1750 üzerinde bir DolarTL ile satıcılı bir başlangıç görebileceğimizi düşünüyoruz.. 102,500 ve103,000 seviyeleri ise hala yükseliş denemelerinin hedefinde olmasını beklediğimiz ilk dirençler…"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)