E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ana risk kaynağı faiz ve kur---

Piyasalarda ana risk kaynağı faiz ve kur

Piyasalarda ana risk kaynağı faiz ve kur
11 Şubat 2015 - 09:09 borsagundem.com

Dün gerçekleştiren hazine ihalelerinde faizin yüksek çıkmasıyla yükselen piyasa faizi ile birlikte bankacılık hisselerinde satışlar hakimdi

''Ülke risk primi olan CDS'in 200'ün üzerine çıkması, USDTRY'nin 2,5070 seviyesini test etmesi ve gösterge tahvilin %8,62'yi gördüğü bir ortamda BIST100 günü %1,72 oranında değer kaybederek 83.116 puandan kapattı. Dün gerçekleştiren hazine ihalelerinde faizin yüksek çıkmasıyla yükselen piyasa faizi ile birlikte bankacılık hisselerinde satışlar hakimdi.

Şu aşamada, 24 Şubat'ta  yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde, petrol fiyatlarındaki oynaklık ve artan kur ile birlikte faiz indirimi ile ilgili yaşanan tartışmalar yurtiçi piyasalarda ana risk kaynağı olmaya devam ediyor.

Yurtdışı piyasalarda ise Yunanistan ile Almanya arasında süren kurtarma paketi ile ilgili  tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Yunanistan mevcut kurtarma paketi ile yola devam etmek istemezken, Almanya Yunanistan'ın taleplerine sıcak bakmamakta. Yurtdışında diğer bir risk unsuru ise Rusya-Ukrayna gerginliği. Her ne kadar söz konusu gerginlik ikinci planda kalsa da,  konu ile ilgili Avrupa ve ABD'li siyasetçilerden gelen açıklamalar ve yapılan görüşmeler gerginliğin tekrar artması ile sonuçlanabilir.

Bu gelişmeler piyasalar üzerinde endişe kaynağı olmaya devam ederken, FED faiz artırım riski de piyasalardaki temkinli duruşa neden olan bir diğer etmen. Bu kapsamda, sert düşüşler yaşayan BIST100'de tepki alımları yaşansa da direnç seviyelerinde satışlarla karşılaşabilir. Şu aşamada, satış baskısının devam etmesi durumunda 81.200 seviyesi hedeflenebilir. Bugün TSİ 10:00'da  Aralık ayı Ödemeler Dengesi(beklenti: USD 6,8 myr açık) verisi takip edilecektir.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)