E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ABD enflasyonu öncesi risk iştahı kısıtlı---

Piyasalarda ABD enflasyonu öncesi risk iştahı kısıtlı

Piyasalarda ABD enflasyonu öncesi risk iştahı kısıtlı
13 Temmuz 2022 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda ABD’den gelecek olan enflasyon verisi öncesinde risk iştahının kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde %1’e varan değer kayıplarını gözlemledik. Ülkedeki endekslerde havacılık sektörüne pozitif ayrıştı. ABD vadeliler ise an itibariyle pozitif işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde İtalya endeksleri harç yükselişle günü tamamladı. Finans sektöründe %2’lik yükseliş görülürken enerji sektöründe %1,5 seviyesinde gerileme gerçekleşti.

Asya endekslerinde an itibariyle pozitif fiyatlanıyor. Sabah saatlerinde Güney Kore’de 50 baz puanlık faiz artışı takip edildi.

BİST100 endeksi Cuma günkü işlemlerini oldukça hacimsiz gerçekleştirdi. Bunda yarım gün işlem görmesiniin payı oldukça büyük olurken yükselişlerde Ereğli Demir Çelik ve Ford Otosan hisseleri katkı sağladı. Bu haftanın özelinde 2 işlem günü bulunuyor ve işlemlerde sınırlı hareketlilik beklemekteyiz.

Günün veri akışında Almanya ve ABD endflasyon verileri yer alacak. İçeride ise işsizlik verisini takip edeceğiz. TSİ 15.30’da ABD enflasyon verisi açıklanacak. Fed’in faiz artırım politikasında oldukça etkili olan veride piyasa beklentileri %8,1 ile %8,9 arasında yer alıyor. Beklenti üzerinde gelen enflasyon Fed’in faiz artırımlarında daha agresif şekilde hareket edebileceği beklentilerini artırabilir. Bu durum dolar cinsi varlıklarda değerlenme yaratabilir. Aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerdeki para çıkışlarının hızlanmasına yol açabilir.

BİST100 endeksinde sınırlı pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Son dört gündür yükselen 4 hisse

 

Yaprak Süt ve QUA Granite sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 13/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)