E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar önümüzdeki haftayı fiyatlamaya başladı---

Piyasalar önümüzdeki haftayı fiyatlamaya başladı

Piyasalar önümüzdeki haftayı fiyatlamaya başladı
13 Mart 2015 - 09:27 borsagundem.com

Gelecek hafta tam anlamıyla dananın kuyruğunun kopacağı hafta olmaya aday

''77500-79500 bandında dalgalanan BIST100 günü önceki seviyeye yakın yer olan 78.293 puandan kapattı. Dün normal şartlarda ABD bazlı iki önemli veri vardı ve bunun piyasayı en azından bir kaç gün için etkilemesi beklenirken sadece gün içinde sığ volatilite yarattı. Hangi veriler? Perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvurusu... Perakende satışların aylık bazda %0.3 artış yaşaması beklenirken -0.6% düştü. Haftalık işsizlik maaşına başvurular ise 289 bin ile sınırlı kaldı. İşsizlik tarafında artık çok sorun olmasa da perakende satışların bu denli düşüş göstermesi ABD ekonomik büyümesi için iyiye işaret değil. Dolayısıyla gelişmekte olan ülkeler için iyi haber. Ancak nedir normal olmayan şartlar? Gelecek hafta tam anlamıyla dananın kuyruğunun kopacağı hafta olmaya aday. Bir kaç haftadır fiyatlanan gelişmeler hayat bulacak. Hem FED hem TCMB faiz konusunda elini açık edecek. FED'in sabrı TCMB'nin ise düşen çekirdek enflasyona rağmen kurdaki gelişmeleri ne denli dikkate alacağı sınanacak. İçerde TCMB ile hükümet arasındaki tartışmalar tatlıya bağlanırken, kurda da birkaç gündür bir miktar gevşeme görülüyor. Herhangi bir dış şok gelişmedikçe bu söylemler altında Cuma kapanışının 2.60'ın altında olacağına dair iddiamız devam ediyor.

Bugün yurtiçinde TCMB beklenti anketi, yurtdışında ise ABD ÜFE ve Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edilecek. Teknik olarak baktığımızda Çarşamba gelen satışlar ile birlikte fibonacci %50 düzeltme seviyesine denk gelen 76.500’e kadar geri çekilme izledik. Yaşanan geri çekilme sonrası gelen alım oldukça kuvvetliydi ve dönüş sinyali verdiğini söyleyebiliriz. Ancak yeni pozisyon açmak için 80.000’nin üzerinde kalıcı hareketler gelmesini beklemenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda 76.500 şuan için dip seviyemiz. 80.000’e kadar olan yükselişler ise tepki olarak kalacaktır. 76.500 ve 80.000 aralığının kırılma noktası BİST-100’ün yönü açısından belirleyici olacaktır. Şuan için yatırımcıların 76.500’ü stop olarak belirleyerek pozisyonlarını tutmalarını, yeni pozisyon açmak için ise 80.000 üzerindeki kalıcı hareketleri beklemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bugün 78.000- 77.500 destek konumunda. Yukarıda ise 79.000-80.000 dirençleri takip edilecek. Analiz yapıldığı an itibariyle Dolar/TL kuru 2.5950 civarında. Asya ve ABD piyasalarında hava olumlu. Bugün BİST-100 endeksinde yatay bir açılış bekliyoruz.''

GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)