E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar merkez bankalarını beklerken temkinli---

Piyasalar merkez bankalarını beklerken temkinli

Piyasalar merkez bankalarını beklerken temkinli
26 Nisan 2016 - 09:53 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasaların bu hafta merkez bankalarının toplantıları öncesi temkinli bekleyiş içinde olduğunu değerlendirdi.

Piyasalarda yılbaşından bu yana yaşanan hızlı yükselişi dikkate aldığımızda yatırımcıların bu hafta Merkez Bankaları’nın kararlarını beklerken temkinli olmaları anlaşılır bir durum. Nitekim fiyatlamalara bakıldığında FED’in yılın son çeyreğinden önce faiz arttırma ihtimali %30’ları geçmiyor. Aralık’ta artış ihtimali ise %63 civarında. Dolayısıyla, Çarşamba günkü toplantıda özellikle FED’in küresel riskler ile ilgili ifadesinde değişikliğe gitmesi riskli varlıklara satış getirebilir. Perşembe günü Japonya Merkez Bankası’nın açıklamaları ise Yen’in, dolayısıyla doların seyrini belirlemesi açısından önemli olacak. Yurtiçinde ise bugün Merkez Bankası enflasyon raporunu açıklayacak. Enflasyon tahminlerinde bir değişiklik beklenmiyor. Yatırımcılar yeni başkanın konuşmasında para politikasında bundan sonra atılacak adımlar ile ilgili ipuçları arayacak. Beklentimiz üst bantta indirimlerin yurtdışı konjonktürün elverdiği ölçüde devam edeceği, hatta TL’de mevcut seviyelere göre bir miktar zayıflamanın Merkez Bankası tarafından tolere edilebileceği yönünde.
BIST’de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Nitekim, takip listemizdeki hisselerin birçoğu hedef değerlerimize yakın işlem görmekte. Dünkü kapanışa göre MSCI Türkiye endeksi %1.25’lik kayıpla MSCI GOÜ endekisinin gerisinde kaldı (-%0.71). Bu sabah Asya piyasalarının seyrine baktığımızda BIST’de aşağı yönlü bir açılış bekliyoruz. Sonrasında gözler saat 10:30’da açıklanacak Merkez Bankası enflasyon raporu ve başkanın konuşmasında olacak.

Dün akşam açıklanan ilk çeyrek bilanço rakamlarına baktığımızda beklentilerin üzerinde sonuçlar açıklayan TAT Gıda hisseleri (16 milyon TL piyasa beklentisine karşın 20 milyon TL net kar açıkladı) olumlu tepki verebileceğini, geçen senenin oldukça üzerinde fakat beklentilere yakın net kar açıklayan Türk Traktör’de ise sınırlı bir tepki beklenebilir. TAT Gıda hisselerini En Çok Önerilenler listemizde tutmaya devam ediyoruz. Erdemir 1Ç sonuçları adından yaptığı toplantıda yükselen çelik fiyatlarının ikinci çeyrek sonuçlarını olumlu etkileyeceğini belirtti. Şirket 2016 yılı için %15-17 arası bir VAFÖK marjı beklentisi olduğunu açıkladı ki bizim %17 olan beklentimizle uyumlu. Öte yandan bu durumun değerlemelere yansıdığını düşünüyor Erdemir’i En Az Önerilenler listemizde tutmaya devam ediyoruz. Çelik fiyatlarında yılbaşından itibaren yaşanan yükselişin kalıcı olup olmayacağı yönünde şüpheler var.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)