E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalar iyi verileri satın alıyor---

Piyasalar iyi verileri satın alıyor

Piyasalar iyi verileri satın alıyor
28 Haziran 2013 - 09:14 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD ve Japonya'dan gelen iyi verileri satın alıyor

Asya hisse senetleri, ABD ve Japonya'da ekonomik verilerin iyi çıkması ve Fed yetkililerinin teşviklerin yakın zamanda azaltılacağı spekülasyonunun etkisini azaltmaya çalışmaları ile birlikte yükseldi ve bu hareketle birlikte, gösterge endeks, son bir yılda ilk kez gerçekleştirdiği çeyrek dönem kaybını daralttı. Yen ve Avustralya doları zayıfladı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:21'de yüzde 1.9 aşağıda seyrediyordu ve bu çeyrekteki kaybını yüzde 3.6'ya daralttı. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 3.4 sıçrarken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi dört yılı aşkın sürenin en düşük seviyesinden toparlandı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 yükseldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak 98.86 seviyesine indi. Vietnam para birimi dong, merkez bankasının para birimini 2011'den bu yana ilk kez devalue etmesinin ardından değer kaybetti. Avustralya tahvilleri yükseldi.
Japonya'da sanayi üretimi geçen ay ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı arttı. ABD'de dün açıklanan tüketici harcamaları verisi sıçrama yaptı, konut satışları 2006 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve işsizlik başvuruları düştü. New York Fed Başkanı William C. Dudley, ekonominin tahminleri karşılayamaması durumunda, varlık alım programının devam edebileceğini söyledi.
Auckland'da Tyndall Investment Management Ltd., "Fed piyasaları yatıştırmak için harekete geçti ve bu çabalar hisse senedi cephesinde durumu biraz düzeltti," dedi ve "Çin'in faizlere istikrar kazandırma çabası da diğer bir faktör" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)