E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar haftaya dalgalı başladı---

Piyasalar haftaya dalgalı başladı

Piyasalar haftaya dalgalı başladı
29 Şubat 2016 - 17:22 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda haftanın ilk gününde piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Küresel piyasalar, haftaya karışık bir seyirde başladı. Geçen hafta ABD tarafından gelen güçlü verilerin ardından, yatırımcıların kafası biraz karışmış görünüyor. Güçlü ABD verileri, Fed’in faiz arttırım kararını tetikleyeceğinden endişelenen yatırımcıların, piyasalarda kar satışı yaptıklarını izliyoruz. Asya piyasasının genelinde kapanışlar eksi olarak görülürken, ABD ve Avrupa piyasalarında da satış yönünde bir baskı olduğu dikkat çekiyor.

Çin Merkez Bankası Karşılıkları Düşürdü…

Çin Merkez Bankası, sabah saatlerinde yapmış olduğu açıklamada, bankalara uygulanan karşılık oranlarında 50bp indirime gidildiğini belirtti. 1 Marttan itibaren karşılık ayarlaması geçerli olurken, bankalar için yeni likidite sağlanması adına bir rahatlama gerçekleşmiş oldu. Merkez Bankası, yapılan hamlenin kredi büyümesi ve para arzına yardımcı olacağını belirtiyor.

Fed/Mester: Mart'ta faiz artışı değerlendirilmeli…

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD Merkez Bankasının Mart ayı ortasında yapacağı toplantıda, faiz artışını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg News'e konuşan Mester, düşük enflasyon ve ekonomideki bazı zayıflıkların bir hareket konusunraki müzakereleri engellememesi gerektiğini belirterek, "Mart ayı masada olmalı" dedi ancak toplantıda bir faiz artışını destekleyip desteklemeyeceği sorusunu cevapsız bıraktı.

BOJ/Kuroda: Banka mevduat faizleri negatife düşmez…

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, banka mevduat faizinin negatif bölgeye ineceğini düşünmediğini söyledi. Kuroda, parlamentoda yaptığıı konuşmada, BOJ'un negatif faiz politikası ile ilgşili yasal bir sorunun olmadığını belirtti.

G20'den Yeni Mesaj...

Dünyanın önde gelen ekonomileri, global ekonominin içinde bulunduğu cansız ortamdan çıkabilmesi için ultra düşük faiz oranları ve daha fazla para basmanının ötesine geçilmesi gerektiğini belirtirken, ekonomik faaliyetleri canlandıracak yapısal reformlara odaklanması ihtiyacını tekrarladı.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri tarafından yayınlanan bildiride, oynak sermaye harketleri, emtia fiyatlarındaki hızlı düşüş ve İngiltere'nin AB'den ayrılması gibi potansiyel şokların da aralarında olduğu global büyümeye yönelik bir dizi risk sıralandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)