E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar FED'i bekleyecek---

Piyasalar FED'i bekleyecek

Piyasalar FED'i bekleyecek
29 Temmuz 2013 - 09:32 borsagundem.com

Yurtdışı piyasaların merkez bankaları açıklamalarına kadar yatay bir hareket sergilemesi beklenmektedir

ABD borsaları şirket karlarının verdiği moralle Cuma gününü hafif yükselişle kapattı. Avrupa borsalarında sınırlı satışlar vardı. BIST’te ise negatif ayrışma devam etti. BIST 100 endeksi Cuma gününü %1,75 düşüşle 72.555 seviyesinden kapattı. Haftalık kayıp %4’leri geçti. Asya piyasalarında haftanın ilk gününde satışlar var. Yen’deki değerlenme Nikei endeksine satış getirmeye devam ediyor. Nikei endeksi %2,5’a varan oranda satıcılı seyrediyor. Çin’de Haziran ayında sanayi şirket karlarının kötü gelmesi ve ulusal denetleme ofisinin yerel hükümet borçlarına ilişkin inceleme başlatması Shanghai endeksinin haftaya %1,5 üzerinde kayıpla başlamasına neden oldu.
Yurtdışı piyasalar bu hafta yapılacak FED ve ECB faiz kararı ile sonrasında yapılacak açıklamaları bekliyor. Bu hafta ABD veri gündemi yoğun, özellikle istihdama ilişkin veriler piyasalar üzerinde etkili olacaktır. Bugün yurtdışında ve yurtiçinde önemli bir veri gündemi bulunmuyor. Yurtdışı piyasaların merkez bankaları açıklamalarına kadar yatay bir hareket sergilemesi beklenmektedir. Yurtiçinde faizlerdeki yükseliş tedirginlik yaratıyor. Yurtiçinde piyasaların gözü faiz ve döviz kurundaki gelişmelerde olacak. Gösterge faizlerde yükselişin hacimsiz de olsa devam etmesi bankacılık hisseleri öncülüğünde BIST’te satışların devam etmesine neden olacaktır. Cuma günkü satışların ardından endeks bugün seans içinde tepki oluşturmaya çalışabilir. Ancak teknik olarak görüntü yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğine işarete diyor.
Endekste 50 günlük basit ve üssel hareketli ortalamalar, 200 günlüğü aşağı yönde kesti. Bu death cross olarak adlandırılan oluşum uzun vadeli düşüş trendinin teyidi olarak kabul ediliyor. Ancak MACD gibi orta vadeli teknik göstergelerin halen Al konumunu koruması nedeniyle uzun vadeli düşüş trendinin teyidi için endeksin 70 bin seviyesi altında kapanış yapması beklenmelidir. Endeksin 73.000 seviyesi altında kaldıkça kısa vadede 70-71 aralığını hedefleyecektir. Endekste tekrar pozitif görüntü oluşabilmesi için 75 bin seviyesi üzerinde iki günlük kapanış gerçekleşmelidir.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fed29 Temmuz 2013 21:37

    Fed bir hapşırdı Türkiye zatürre geçirdi bu hastalık zor geçer artık piyasanın üzerinden aman dikkat...