E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar enflasyon verilerine odaklandı---

Piyasalar enflasyon verilerine odaklandı

Piyasalar enflasyon verilerine odaklandı
13 Temmuz 2022 - 08:18 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Wall Street, yaklaşan resesyona ilişkin artan işaretlerin, bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde yatırımcıları temkinli kalmasıyla yön bulmakta zorlandı. TÜFE verisinin , enflasyonun Haziran ayında toplandığını göstermesi beklenirken, değişken gıda ve enerji fiyatlarını ortadan kaldıran "çekirdek" TÜFE'nin, enflasyonun zirveye ulaştığına dair daha fazla destek vermesi ile FED'in sonbaharda sıkılaştırma politikasını gevşetmesi beklenmekte.

Yüksek bir enflasyon , Fed'in zaten agresif olan faiz oranı artış hızını artırması için baskı yaratacaktır. Piyasa, merkez bankasının, art arda üçüncü faiz artırımına işaret edecek olan Temmuz politika toplantısın da 75 baz puan artırım bekliyor. Rusya doğalgazını Almanya'ya taşıyan en büyük tek boru hattı 10 günlük yıllık bakım dönemine girdiğinden, Avrupa'da artan enerji maliyeti de büyük bir korku. Yatırımcılar, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Avrupa'nın gaz arzını daha da kısıtlaması ve mücadele eden euro bölgesi ekonomisini resesyona sokması nedeniyle kapatmanın uzatılabileceğinden endişeliler. Dolar Endeksi, 108.28 ile 2002 zirvesini yeniledi

Petrol fiyatları, güçlü dolar, en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'deki talebi azaltan KOVID-19 kısıtlamaları ve küresel ekonomik yavaşlama korkularının baskısı altında Salı günü keskin bir şekilde
düştü.

Yurt içine baktığımızda ise kısa bir hafta bizi bekliyor. Haftanın ilk iki günü Kurban bayramı nedeni ile kapalı olan Borsa İstanbul’da, Cuma günü de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü olması nedeniyle işlem olmayacak. 2 işlem gününün gerçekleşeceği haftaya başlarken, bugün itibariyle önemli bir iç veri bulunmuyor. Ancak Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+'dan B’ye indirmesi ve görünümünü ise “negatif” olarak teyit etmesi bugün iç piyasalar tarafından fiyatlanacak en önemli veri olarak karşımıza çıkıyor.

Asya borsaları güne pozitif başladı

 

Borsada gündem bilançolar

 

Bakır fiyatları 20 ayın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)