E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada küresel olumlu havanın etkisi sürüyor---

Piyasada küresel olumlu havanın etkisi sürüyor

Piyasada küresel olumlu havanın etkisi sürüyor
26 Şubat 2019 - 09:27 borsagundem.com

Alan Yatırım: Küresel hisse piyasalarındaki yükseliş eğilimi yurtiçi bazda BIST içinde geçerli.

''BIST 100… GLOBAL HİSSE PİYASALARI İLE BİRLİKTE POZİTİF

BIST geçen haftaki primli kapanışından sonra haftaya primli başlayarak 104.330 (%1,11) seviyesinden kapandı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %17,65’lik yükselişi ile IHLAS olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST100 içinde %-2,79’luk düşüşü ile CCOLA oldu. Moody’s Türkiye’de kredi büyümesi için alınan tedbirler sebebiyle bankaların negatif riskli bulunduğunu belirtti. Küresel bazlı resesyon endişeler ABD-Çin ticaret görüşmelerinden gelen olumlu haberler ile ertelenirken, küresel bazda yükseliş eğilimi devam etmekte. Küresel Hisse Piyasalarındaki yükseliş eğilimi yurtiçi bazda BIST içinde geçerli olması ile birlikte jeopolitik ve ekonomik riskler, yaklaşan yerel seçimler ve Suriye ile ilgili haber akışları yakından takip edilmeye devam edecektir.

USDTRY… 5.30 SEVİYESİNİN ALTI TEST EDİLİYOR... 

Geçen hafta 5,30 seviyesinin üstünde seyreden USDTRY, hafta başı itibariyle 5,30 seviyelerinin altında seyretsede sabah itibariyle 5,3140 seviyelerine geri toparladı. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini koruyor olmasına rağmen Goldman Sachs analistleri TCMB’nin düşen enflasyon ile birlikte faiz indirimlerine ikinci çeyrekte başlayabileceğini belirtiyor. Ayrıca geçen hafta S&P’nin Türkiye’nin ekonomik görünümünde daralma beklediklerine yönelik açıklamaları Türk Lirası’nın değer kazanmasını engelleyici diğer bir risk faktörleri olarak gündemini korumaya devam ediyor. Ticaret görüşmelerinden olumlu haberler risk iştahını arttırırken dolar diğer ülke para birimlerine karşı değer kaybediyor. İki yönlü risk faktörleri ile USDTRY yatay hareketlerine devam ettirebilir.

EURTRY… 6.00 SEVİYESİ TEKRARDAN TEST EDEREK TOPARLADI

Geçen hafta EURUSD paritesinin değer kaybı ardından toparlanması ile EURTRY paritesi tekrardan 6,00 direncini kırdı ve 6,05 seviyelerinde test etti. Yurtiçi risk faktörlerinin etkisiyle yeniden 6,05 seviyelerinin üstü test edilebilir.

EURUSD… TİCARET GÖRÜŞMELERİ İLE HAFİF POZİTİF

İngiltere Başbakanı May, Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirmek istememesi ve ayrılma tarihini ertelemek istemesinin konuşulması anlaşmasız Brexit durumu da dahil belirsizliğini korumaya devam ediyor. Brexit belirsizliğinin, AB büyüme tahmininin aşağı yönlü revizesi, İtalya’nın resesyon durumunda olması ve İspanya’da bütçenin reddedilmesi ile erken seçime gidilmesi bölgeye dair riskleri halen yukarı yönlü tutmaktadır. Bu risk faktörlerinin fazlalığına rağmen şimdilik ticaret görüşmelerinin pozitif etkisi daha önemli bir haber akışı olup, EURUSD paritesini tekrardan 1,13 seviyelerinin üstüne çıkardı.

XAUUSD… YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

ABD-Venezuela arasındaki gerilim dolu süreç devam etmektedir. Vietnam’da yapılacak olan ABD-Kuzey Kore görüşmesi öncesi liderlerden gelen olumlu mesajlar jeopolitik riskleri aşağı yönlü indirmektedir. ABD-Çin ticaret görüşmelerinde iki taraftan da gelen olumlu adımlar emtialar ile beraber ons altının primli seyrini devam ettiriyor. Piyasanın resesyon riskini ciddi anlamda önemsine rağmen Ticaret Savaşındaki ateşkesin uzatılması, bekleneni daha erteleyebilme etkisinde bulundurabilir.

GLDGR… YATAY SEYİRDE DEVAM EDİYOR

Global haber akışının ons altını desteklemesi ve USDTRY’nin primli seyri ile gram altın 227 TL seviyelerini test ediyor.

BRENT… TRUMP'IN AÇIKLAMALARI İLE NEGATİF

OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin devam etmesi ile birlikte, ABD-Çin ticaret görüşmesinin pozitif haberler ile değerini korumaya devam ediyor. Trump’ın OPEC’i hedef alan açıklamaları ile petrol fiyatının çok yüksek olduğunu, global ekonominin kırılganlığına dikkat çekerek arz kısıntılarını eleştirdi. Petrol primli seyrinden sonra 65US$ seviyelerine geri çekildi.

S&P 500… TİCARET GÖRÜŞMELERİ GLOBAL ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

ABD-Çin Ticaret görüşmelerinin “olumlu” geçerek ilgili konularda anlaşılması, vergi artırımının ertelenmesi ve Çin’in ABD’nin yuan’ın değerini düşürme politikasını etkisiz hale getirmesini kabul etmesi ile global resesyona ilişkin beklentiler ertelenebilir. Ay sonunda Kuzey Kore lideri ile görecek olması ile Jeopolitik bazlı risklerin aşağı inmesi küresel risk iştahını ve Amerikan Endekslerini destekleyebilir.''

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)