E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor
31 Mart 2021 - 08:47 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 37.303 artarak 3.277.880’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 1.376 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 155 kişi artarak 31.385’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.995.033.
• Haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100.000 kişide İstanbul'da 401,62, Ankara'da 184,29 İzmir'de 156,48 oldu .
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca BioNTech-Pfizer aşısının muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacağını açıkladı. Koca 2,8 milyon doz aşının Türkiye’ye geldiğini söyledi.
• TCMB Para Politikası Kurulu üyesi Ömer Duman banka meclisi üyeliğinden alındı. Banka meclisi üyeliğine Prof. Dr. Nurullah Genç ve Derya Yücel yeniden atandı.
• Goldman Sachs daha önce %5,5 olarak açıkladığı Türkiye'ye ilişkin 2021 büyüme beklentisini %3,5'e çekti. Kurum analizinde makro yöndeki baskıların ekonomi için daha sert bir inişe işaret ettiğini belirtti.
• İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karara göre; HES kodu ve seyirci-refakatçi-misafir alınmaması şartıyla 09.00 - 19.00 saatleri arasında halı saha ve yüzme havuzları çalışabilecek.
• ABD yönetiminin 2020 İnsan Hakları Raporu'nu açıklayan Dışişleri Bakanı Blinken, özellikle Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlalleri ile Rusya'daki siyasi muhaliflere yönelik uygulamalara dikkati çekti.
• ABD Başkanı Joe Biden, küçük işletmelerin korona virüs pandemisinin maliyetlerini telafi etmek için vazgeçilebilir krediler için başvuruda bulunmaları gereken süreyi uzatan bir yasa imzaladı ve bunu iki taraflı bir başarı olarak niteledi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Ticaret Açığı ve Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, İngiltere’de öncü büyüme verisi, ABD’de ise ADP Tarım Dışı İstihdam verisi ön planda olacak.
• ABD Başkanı Joe Biden bugün ulaşım odaklı teşvik paketini açıklayacak.
• TCMB, 1 Nisan Perşembe günü yatırımcı sunumunda yatırımcılarla bir araya gelecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda ABD tahvil faizindeki yükselişle paralel, güçlenen dolar etkisiyle gelişen ülke paralarında kayıplar yaşanıyor. ABD Dolar Endeksi, Kasım sonrası en yüksek seviyeye çıkarken Euro / Dolar 1,17’ye doğru gerileyerek 5 Kasım sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Yurtiçine baktığımızda TCMB başkanının değiştirilmesiyle zedelenen para politikası kredibilitesinin etkisiyle yükselen Dolar/TL, önceki gün 8,27'li seviyelerden işlem görürken, 22 Mart'tan bu yana en yüksek düzeye çıkmıştı. Para Politikası Kurulu üyesi olan Murat Çetinkaya'nın TCMB başkan yardımcılığı görevinden alınarak yerine Mustafa Duman'ın atanmasının ardından, TL tekrar satış baskısında kalırken, korona virüs vaka sayılarındaki artış sonucu kısıtlamaların sıkılaştırılması ve doların küresel çapta değer kazancı da değer kaybında etkili oldu.

Dün ise para politikasına dair endişelere doların da güçlenmesi eklenince Dolar/TL’de fiyat dün %2,5 üzeri artışla 8,46’ya çıktı. TCMB 89. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Başkan Kavcıoğlu, “İçinde bulunduğumuz dönemde enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor.” diyerek para politikasında değişim olmayacağının mesajını verdi. Ağbal’ın görevden alınmasıyla para politikasında değişikliği gidileceği kaygısı TL’de sert kayıp yaşanmasına neden oldu. Kavcıoğlu, daha önceki açıklamasında da Nisan ayında faiz indirimi olmayacağının mesajını vermişti. Başkan dünkü konuşmasında da sıkı para politikasının korunacağını belirtti. Borsa İstanbul tarafında negatif ayrışma devam ederken endekste 200 g HO’nun geçtiği 1.330 destek seviyesi hafta içinde kırılmasının ardından 1.256‘den gelen tepki alımlarıyla BİST100 endeksi 1.350 destek seviyesinin üzerinde kapanış yapmıştı. Dün ise hisse bazında hareketlerin ön plana çıktığı piyasada sanayi sektörü hisselerindeki kısmi alımlar endeksi 1.400 sınırına yaklaştırdı. Haftanın geri kalanında endekste yukarıda 1.430 - 1.450 direncinin yakından takip edilmesi beklenirken aşağıda 1330 destek seviyesi yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Salı günü 1.418 - 1.450 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.443 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.439 artarak 516.258 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.446 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.460’In üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.420 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.451 ve 1.460 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.430 ve 1.420 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 31/03/2021

 

Alkim Kimya ve Yeşil GYO sorusu

 

Endekste yatay bant hareketi devam ediyor

 

ABD tahvil getirileri gündem olmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)