E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasada gözler ABD ve Avrupa'da---

Piyasada gözler ABD ve Avrupa'da

Piyasada gözler ABD ve Avrupa'da
02 Ocak 2015 - 09:07 borsagundem.com

Yılın son işlem günü yükselişle kapandı, gözler ABD ve Avrupa verilerinde

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Yılın Son İşlem Günü Yükselişle Kapandı, Gözler ABD ve Avrupa Verilerinde…
   
BİST 100 endeksi yılın son günü olan Çarşamba günü özellikle 2. Seansta gelen alımlar sonrası günü yüzde 1,40 değer kazancıyla 85.721 puandan kapattı. Yükselişte özellikle bankalar dikkat çekti.
   
Yılbaşı tatili öncesinde Avrupa borsaları büyük ölçüde tatil olmakla birlikte, ABD’de işsizlik başvuruları, Chicago PMI ve beklemedeki ev satışları verileri takip edildi. ABD işsizlik başvuruları ve Chicago PMI verileri beklentileri karşılayamazken, beklemedeki ev satışları beklentilerin üzerinde açıklandı. Güne yatay bir başlangıç yapan ABD borsaları ise, gün içerisinde yönünü düşüşe çevirdi ve yılın son işlem gününü değer kayıpları ile tamamladı.
   
Yılın son işlem gününde yurt içinde beklentisi 7,00 milyar dolar olan Kasım ayı ticaret açığı verisi gündeme konu olurken, Kasım ayı ticaret açığı 8,32 milyar dolar olarak açıklandı. Söz konusu veri güne yatay bir başlangıç yapan Borsa İstanbul üzerinde sert bir etkisi olmadığı görülürken, günün ilk yarısında Borsa İstanbul düşük hacimli sıkışık bir seyir görüldü. Günün ikinci yarısında ise  endekste alımların hızlandığı görüldü. Borsa İstanbul yılın son işlem gününü yükselişle tamamladı. 2014 yılı ilk çeyreğinde yaklaşık 60.000 seviyesini test eden endeks yılı 85.000 seviyesi üzerinde kapattı.
   
Bugün yurtiçinde önemli bir veri bulunmamaktadır. Yurtdışında Euro Bölgesi’nden gelecek olan İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI verileri, İngiltere imalat PMI ve mortgage onayları verileri, ABD imalat PMI ve ISM imalat endeksi verileri izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise endeksin 85.500 üzerinde tutunması durumunda 87.000 direnci, 85.500 aşağısında kalması durumunda ise 84.500 desteği hedeflenebilir. Endekste yukarı yönlü eğilim devam etmekle beraber, yükseliş yönünde yaşanabilecek yükselişlerde 87.000 direnci önem arz etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)