E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'da kayıplar azalıyor---

Pimco'da kayıplar azalıyor

Pimco'da kayıplar azalıyor
20 Ekim 2015 - 10:48 borsagundem.com

Pimco varlıkları, Bill Gross’un bir yıl önce sürpriz bir şekilde şirketten ayrılmasının ardından nihayet istikrarlaşıyor

Pacific Investment Management Co.’da (Pimco) likidite çıkışı sonunda hafifliyor.

Kaliforniya merkezli şirketin web sitesinden açıklanan verilere göre, Pimco yönetimi altındaki varlıklar Eylül ayı itibarıyla 1.47 trilyon dolar seviyesinde gerçekleşerek 30 Haziran’daki 1.52 trilyon dolardan büyük bir değişiklik göstermedi. Varlıklardaki gerileme, kurucu ortak Bill Gross’un şirketten ayrılmasından bu yana en düşük yüzdeye sahip.

Pimco, Gross’un Eylül 2014’te ani bir ayrılma kararı almasının ardından sert sermaye çıkışları ile karşılaştı. Yatırımcılar, Pimco’nun yatırım fonlarından ve kurumsal hesaplarından geri çekilerek, TCW Group ve DoubleLine Capital gibi diğer tahvil yöneticileri için beklenmedik bir destek sağladı.

Pimco 30 Haziran 2014’te 1.97 trilyon dolarlık varlık yönetiyordu. Bu miktar, Gross’un ayrılarak Janus Capital Group Inc.’e katılmasından kısa bir süre sonra, 30 Eylül 2014’te 1.88 trilyon dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)