E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco çöküşe ilerliyor---

Pimco çöküşe ilerliyor

Pimco çöküşe ilerliyor
25 Şubat 2015 - 11:01 borsagundem.com

Pimco, gelişen piyasalardan çıkışlar ile yüzleşiyor

Pacific Investment Management Co. (Pimco), gelişen piyasalardan çıkış ile yüzleşiyor

Pimco, kötü zamanlamalı yatırımlar ve ortalamanın altındaki getiriler ile müşterilerinin gelişmekte olan ülke yatırım fonlarından çekildiğini görüyor. Fon yöneticisi şirketin verilerine göre müşteriler, 2013 yılının başından bu yana yaklaşık 10 milyar dolar geri çektiler. Bloomberg’in derlediği tahminlere göre bu miktar, Pimco’nun gelişen piyasalara atanmış varlıklarının yüzde 20’sinden daha fazlasına ve genel olarak sektör için ortalamanın 3 katına denk geliyor.

Pimco’nun gelişen piyasalar grubu, gelişmekte olan ülke borçlarının finansal krizin ardından yükselmesi ile Goldman Sachs Asset Management ve HSBC Global Asset Management rakipleri karşısında kayba uğruyor. Pimco’nun rakipleri para birimlerindeki düşüşleri, yavaşlayan büyümeyi ve jeopolitik gerilimleri atlatmada daha başarılı oluyor.

İtfalar, 1.7 trilyon dolarlık fon yöneticisindeki anlaşmazlıklar ile şiddetlendi. Anlaşmazlıklar yatırım yöneticileri Mohamed El-Erian ve Bill Gross’un şirketten ayrılması ile sonuçlandı. Pimco fonları, ayrılmalarının bu yana çıkışlar yaşıyor.

Chicago’daki Morningstar Inc. analistlerinden Karin Anderson, “Uzun vadeli yatırım tercihlerinin çoğu geçtiğimiz birkaç yılda onlara zarar verdi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)